8,0
Vanaf de La Place naast de A4 bij Zoeterwoude gaat deze motorroute via de bollenstreek naar de sluizen bij IJmuiden. Vanaf daar gaat het naar Alkmaar en vervolgens via diverse leuke dorpjes bij Enkhuizen de Markermeerdijk over te steken. Via de Houtribweg rijd je langs het Markermeer richting Muiden. Op de A6 rijd je 1 afslag om het water over te steken. De weg gaat daarna weer verder via kleine dorpjes in het Groene Hart, waaronder leuk stuurweggetjes in de Meije. Let op: In het weekend is de Meije tot nadere order afgesloten voor motorrijders van zaterdagochtend 9.00 uur tot zondagavond 20.00 uur.

Deze motorroute begint nabij het adres Papeweg , 2381 in Zoeterwoude. Zoeterwoude behoort tot de gemeente Zoeterwoude en ligt in de provincie Zuid-Holland. De totale lengte van deze route is 335,65km. en het betreft een rondtrip. Deze route krijgt een gemiddelde waardering van 8.0.
Tijdens deze motorroute zul je te maken krijgen met de volgende wegtypes.
Wegtypes route
10% 100km/u wegen
3% 30km/u wegen
16% 50km/u wegen
47% 60km/u wegen
23% 80km/u wegen
Tijdens deze motorroute zul je door de volgende landschapstypes komen.
Gebieden route
16% Bewoond
8% Bos
6% Onbekend
68% Weiland/landbouw
2% Overig gebied
Tijdens deze motorroute zul je door of nabij de volgende 13 natuurgebieden komen.

Markermeer & IJmeer

Het Markermeer ontstond als gevolg van voltooiing van de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad in 1976. In luwere en ondiepere delen van het Markermeer, zoals de Gouwzee en de kustzone Muiden zijn kranswierbegroeiingen ontstaan.


Rijntakken

De Rijntakken is een uitgestrekt natura 2000-gebied in de Nederlandse provincies Gelderland, Overijssel en Utrecht.


Naardermeer

Het Naardermeer is een beschermd natuurgebied aan de noordwestelijke grens van het Gooi. Het Naardermeer is een uniek beschermd natuurgebied en een van de weinige natuurlijke meren van ons land.


Noordhollands Duinreservaat

Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen.


Zuid-Kennemerland

In Nationaal Park Zuid-Kennemerland is het landschap heel gevarieerd. Romantische landgoederen geven het natuurgebied tussen IJmuiden en Haarlem allure.


IJsselmeer

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee. Het IJsselmeer is het grootste zoetwatermeer van Nederland. Rondom het IJsselmeer bevinden zich prachtige oud-Hollandse dorpjes en stadjes.


Lepelaarplassen

De Lepelaarplassen is geen gewoon natuurgebied zoals zovele. Het is een moerasgebied waar de dieren rust vinden; een kostbaar goed. Daardoor vindt u hier kwetsbare soorten, zoals de dodaars.


Oostelijke Vechtplassen

Oostelijke Vechtplassen is de naam van een Natura 2000-gebied, een ten behoeve van natuurbescherming aangewezen gebied. Het is geen historische of aardrijkskundige naam.


Nieuwkoopse Plassen & de Haeck

Nieuwkoopse Plassen & De Haeck. Veel water en veel riet. Dat is dit natuurgebied op het eerste gezicht. Maar het is méér, namelijk één van de belangrijkste laagveenmoerassen van Europa.


IJmeer

Het IJmeer is een randmeer in Nederland. Het ligt tussen de polder De Nes gemeente Waterland, Pampushaven, de Hollandse Brug en de monding van het IJ bij IJburg, verdeeld over de provincies Noord-Holland en Flevoland.


Noordzeekustzone

Het zandige kustgebied langs de Noordzee bestaat uit kustwateren, ondiepten, enkele zandbanken onder andere Noorderhaaks en de stranden van noordelijk Noord-Holland en de Waddeneilanden.


Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen vormen een natuurgebied tussen Almere en Lelystad in de Nederlandse provincie Flevoland. Dit natuurgebied is een paradijs voor de natuurliefhebber.


Kennemerland-Zuid

Kennemerland-Zuid is een uitgestrekt duingebied aan de zuidkant van het Noordzeekanaal. Het is een reliëfrijk en landschappelijk afwisselend gebied, dat grotendeels bestaat uit kalkrijke duinen.


Tijdens deze motorroute zul je de volgende 66 bezienswaardigheden tegenkomen.

Almeerderstrand

Het Almeerderstrand (het voormalige Muiderzand) is een groot zandstrand met aanliggende recreatieve grasvelden aan het IJmeer, nabij Almere. Het is gelegen ten westen van de Hollandse Brug op de A6 en....

Toon alle routes waarin Almeerderstrand is opgenomen.
{imageattribution}

Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een duingebied tussen Zandvoort (Noord-Holland) en de Langevelderslag in de gemeente Noordwijk (Zuid-Holland). Het duingebied is ingericht voor de winning van d....

Toon alle routes waarin Amsterdamse Waterleidingduinen is opgenomen.
{imageattribution}

Bataviahaven

{imageattribution}

©

Beeckesteijn

Beeckestijn is een buitenplaats aan de Rijksweg in Velsen-Zuid, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Bij het landgoed bevinden zich authentieke formele tuinen en een landschapspark. Deze zijn si....

Toon alle routes waarin Beeckesteijn is opgenomen.

©

Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Westerveld, gelegen aan de Duin en Kruidbergerweg in Driehuis, is een van de oudste particuliere begraafplaatsen in Nederland. Op het terrein van de begraafplaats bevindt zich tevens een crematorium, het eerste van Nederland.

Toon alle routes waarin Begraafplaats & Crematorium Westerveld is opgenomen.

©

Bentwoud

Het Bentwoud is de nieuwe naam voor een natuur- en recreatiegebied[1] in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, in het Groene Hart van de Randstad. Het wordt omringd door Alphen aan de Rijn met buurts....

Toon alle routes waarin Bentwoud is opgenomen.

©

Bloemendaalse bos

Het Bloemendaalse bos bevindt zich in Bloemendaal, een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland.

Toon alle routes waarin Bloemendaalse bos is opgenomen.

©

Brouwerskolkpark

De Brouwerskolk is een park en waterkolk bij Overveen in de gemeente Bloemendaal in Noord-Holland. Door het gebied loopt de Brouwerskolkweg.

Toon alle routes waarin Brouwerskolkpark is opgenomen.
Takeaway (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brouwerskolkpark_Overveen.jpg), https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/legalcode

Burgemeester Rijkenspark

Het Burgemeester Rijkenspark bevindt zich in Santpoort, een dorp in de gemeente Velsen, in de streek Midden-Kennemerland, in de provincie Noord-Holland. Het bestaat tegenwoordig uit de aparte kernen Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid.

Toon alle routes waarin Burgemeester Rijkenspark is opgenomen.
{imageattribution}

©

Clemenspark

Het Clemenspark bevindt zich in Noordwijkerhout, een plaats in de Nederlandse gemeente Noordwijk, in de provincie Zuid-Holland

Toon alle routes waarin Clemenspark is opgenomen.

de Haeck

De Haeck bevinden zich in de Nieuwkoopse Plassen. De Nieuwkoopse Plassen is een natuurgebied van 1400 ha groot in Zuid-Holland bij de plaatsen Nieuwkoop, Noorden en De Meije. Daarvan is ruim 1000 ha e....

Toon alle routes waarin de Haeck is opgenomen.
{imageattribution}

©

De Herder

De Herder is een achtkante, met riet gedekte stellingmolen en staat in Medemblik. Het is een bovenkruier en heeft twee koppel maalstenen. Tot 1947 stond op dezelfde plek een eerdere molen, deze is toe....

Toon alle routes waarin De Herder is opgenomen.

©

De Otter

De Otter is een met riet gedekte korenmolen in Oterleek. Het is een achtkantige houten molen. Al vanaf waarschijnlijk 1633 heeft in Oterleek een molen gestaan. De voorganger van de huidige molen is i....

Toon alle routes waarin De Otter is opgenomen.

©

De Skoôt

De Skoôt bevindt zich nabij Opperdoes, een dorp in de gemeente Medemblik in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het dorp ligt vlak bij de stad Medemblik.

Toon alle routes waarin De Skoôt is opgenomen.

©

De Viaanse Molen

De Viaanse Molen bevindt zich in Alkmaar. De Viaan is een in 1579 gebouwde poldermolen met een eikenhouten achtkant op lage voet. De molen is een zogenaamde grondzeiler.

Toon alle routes waarin De Viaanse Molen is opgenomen.

©

Dorpskerk

De Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn werd gesticht in de 13e eeuw (1231). Het is een van de oudste kerken in de omgeving van Katwijk.

Toon alle routes waarin Dorpskerk is opgenomen.

©

Duinpark

Het Duinpark bevindt zich in Ijmuiden, een havenstad in de gemeente Velsen, in de Nederlandse provincie Noord-Holland.

Toon alle routes waarin Duinpark is opgenomen.

Duinvliet

Duinvliet bevindt zich nabij Aerdenhout, een plaats in de gemeente Bloemendaal in de Nederlandse provincie Noord-Holland.

Toon alle routes waarin Duinvliet is opgenomen.
{imageattribution}

©

Egmonderhout-Noord

Het park Egmonderhout-Noord bevindt zich in Alkmaar. De Egmonderhout Noord heeft een meer cultureel karakter als wandelpark.

Toon alle routes waarin Egmonderhout-Noord is opgenomen.

©

Egmonderhout-Zuid

Het park Egmonderhout-Zuid bevindt zich in Alkmaar. De Egmonderhout Zuid is kleinschalig aangelegd, de natuurbeleving staat hier centraal.

Toon alle routes waarin Egmonderhout-Zuid is opgenomen.

©

Fort Uitermeer

Het Fort Uitermeer is een oud fort dat is opgenomen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en later de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen in de Noord-Hollandse gemeente Weesp op de oostoever van de Vec....

Toon alle routes waarin Fort Uitermeer is opgenomen.

©

Forteiland IJmuiden

Het Fort bij IJmuiden, beter bekend onder de naam Forteiland is een fort van de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen in de monding van het Noordzeekanaal bij IJmuiden. Het lag oorspronkelijk aan de ....

Toon alle routes waarin Forteiland IJmuiden is opgenomen.

©

Gooimeer

Het Gooimeer is een 2670 ha groot randmeer dat ontstond bij de inpoldering van zuidelijk Flevoland. De zuidelijke oever wordt gevormd door de oude kust van het Gooi bij Naarden en Huizen, aan de voormalige Zuiderzee.

Toon alle routes waarin Gooimeer is opgenomen.
GerardM (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gooimeer.JPG), „Gooimeer“, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode

Hoge Mors

Het Morsdistrict, in de volksmond de Mors of Morskwartier genoemd, is een van de 10 districten (wijken) van de Nederlandse stad Leiden. De wijk had op 1 januari 2015 11.280 inwoners.

Toon alle routes waarin Hoge Mors is opgenomen.
{imageattribution}

©

Hondenpark Bergermeer

Het Hondenpark Bergermeer bevindt zich in Alkmaar, een stad in de provincie Noord-Holland in Nederland, en de hoofdplaats van de gemeente Alkmaar.

Toon alle routes waarin Hondenpark Bergermeer is opgenomen.

©

Hoogovens Museum

Het Hoogovensmuseum is een museum in IJmuiden. Het museum toont de geschiedenis van het staalbedrijf in IJmuiden. Bovendien laat het de ontwikkeling van de ijzer- en staalindustrie in het algemeen zien.

Toon alle routes waarin Hoogovens Museum is opgenomen.

©

Huis Elswout

Elswout is een circa 85 ha groot landgoed bij Overveen in eigendom van Staatsbosbeheer. Elswout te Overveen is een van de oudste bewaarde landgoederen in Nederland met een parkachtige begroeiing met ....

Toon alle routes waarin Huis Elswout is opgenomen.

IJmeer

Het IJmeer is een randmeer in Nederland. Het ligt tussen de polder De Nes (gemeente Waterland), Pampushaven, de Hollandse Brug en de monding van het IJ bij IJburg, verdeeld over de provincies Noord-Holland en Flevoland.

Toon alle routes waarin IJmeer is opgenomen.
{imageattribution}

©

IJsselmeer

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee. De Afsluitdijk werd voltooid op 28 mei 1932 en de officiële naamsverandering vond plaats op 20 september 1932. Het meer werd g....

Toon alle routes waarin IJsselmeer is opgenomen.
Gebruiker:Rudolphous (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Enkhuizen_-_IJsselmeer_-_bevroren_-_v3.JPG), „Enkhuizen - IJsselmeer - bevroren - v3“, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode

jachthaven Den Helder - de Sloep

jachthaven Den Helder - de Sloep bevindt zich in Westerland , een dorp in de gemeente Hollands Kroon in de provincie Noord-Holland.

Toon alle routes waarin jachthaven Den Helder - de Sloep is opgenomen.
{imageattribution}

Jachthaven Noordwijk

Jachthaven Noordwijk bevindt zich in Noordwijk, een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland

Toon alle routes waarin Jachthaven Noordwijk is opgenomen.
{imageattribution}

©

Kortenhoefse Plassen

De Kortenhoefse Plassen is een laagveengebied in Nederland dat onderdeel is van de Oostelijke Vechtplassen. Het gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten en ligt in de provincie Noord-Holland.

Toon alle routes waarin Kortenhoefse Plassen is opgenomen.

Lage Mors

Het Morsdistrict, in de volksmond de Mors of Morskwartier genoemd, is een van de 10 districten (wijken) van de Nederlandse stad Leiden. De wijk had op 1 januari 2015 11.280 inwoners.

Toon alle routes waarin Lage Mors is opgenomen.
{imageattribution}

©

Landgoed Bentwoud

Het Bentwoud is de nieuwe naam voor een natuur- en recreatiegebied[1] in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, in het Groene Hart van de Randstad. Het wordt omringd door Alphen aan de Rijn met buurts....

Toon alle routes waarin Landgoed Bentwoud is opgenomen.

©

Landgoed Elswout

Elswout is een circa 85 ha groot landgoed bij Overveen in eigendom van Staatsbosbeheer. Elswout te Overveen is een van de oudste bewaarde landgoederen in Nederland met een parkachtige begroeiing met veel stinsenplanten en historische gebouwen.

Toon alle routes waarin Landgoed Elswout is opgenomen.

Markermeer

Het Markermeer is een meer in Nederland, gelegen tussen Noord-Holland en Flevoland. Aan de noordoostelijke zijde grenst het aan het IJsselmeer, waarvan het eigenlijk het zuidwestelijk compartiment vor....

Toon alle routes waarin Markermeer is opgenomen.
{imageattribution}

©

Nieuwkoopse Plassen

De Nieuwkoopse Plassen is een natuurgebied van 1400 ha groot in Zuid-Holland bij de plaatsen Nieuwkoop, Noorden en De Meije. Daarvan is ruim 1000 ha eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten. De pla....

Toon alle routes waarin Nieuwkoopse Plassen is opgenomen.

©

Nigrum Pullum

Nigrum Pullum, ter plaatse van het latere dorp Zwammerdam, was een Romeinse nederzetting in de toenmalige provincie Neder-Germanië. De naam Nigrum Pullum verwijst mogelijk naar de donkere veengrond.

Toon alle routes waarin Nigrum Pullum is opgenomen.
Hans ErrenOpenStreetMap contributors, Nigrum Pullum, CC BY-SA 4.0

©

Nuon Cluster Velsen

Het Cluster Velsen is een groep elektriciteitscentrales van Nuon nabij de Nederlandse plaats Velsen. De eerste centrale in IJmondregio was die van de Kennemer Electriciteit-Maatschappij te IJmuiden ui....

Toon alle routes waarin Nuon Cluster Velsen is opgenomen.

O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen

De O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangenkerk is een neogotische Rooms-katholieke kerk uit 1856 in de Noord-Hollandse plaats Overveen. Het kerkgebouw en de bijhorende pastorie zijn ontworpen door Theo Molkenbo....

Toon alle routes waarin O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen is opgenomen.
{imageattribution}

©

Obdammermolen

De Obdammermolen is een poldermolen in Obdam. Hij bemaalt samen met een gemaal de Polder Obdam op de Raaksmaatsboezem. Het gebied van de huidige polders Obdam, Hensbroek, de Wogmeer, en Ursem, vormde....

Toon alle routes waarin Obdammermolen is opgenomen.

©

Offem

Offem is een park welke behoort tot andgoed Offem in Noordwijk, een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Toon alle routes waarin Offem is opgenomen.

Oudorperhout

Het Oudorperhout is gelegen tussen de Hoornsevaart en de Munnikenweg in Alkmaar/Oudorp. Oudorp is een dorp en tevens een wijk in de gemeente Alkmaar, in de provincie Noord-Holland.

Toon alle routes waarin Oudorperhout is opgenomen.
{imageattribution}

Pampushaven

Pampushaven is een haven gelegen in Almere-Pampus, een nieuw stadsdeel in de gemeente Almere. Almere Pampus ontleent zijn naam aan het eiland Pampus. Het zou moeten liggen in het uiterste westen van de Flevopolder.

Toon alle routes waarin Pampushaven is opgenomen.
{imageattribution}

©

Park De Duinen

Park De Duinen ligt in Beverwijk. De plaats is nu vooral bekend om De Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa. Ook is in Beverwijk een brandwondencentrum gevestigd, in het Rode Kruis Ziekenhuis.

Toon alle routes waarin Park De Duinen is opgenomen.

©

Park Kweeklust

Park Kweeklust bevindt zich in Leiden. Het park heeft een landschappelijk karakter en een losse structuur.

Toon alle routes waarin Park Kweeklust is opgenomen.

Park Scheybeeck

Park Scheybeeck bevindt zich in Bewerwijk en het park is gesticht rond 1620 als één van de vele buitenplaatsen

Toon alle routes waarin Park Scheybeeck is opgenomen.
{imageattribution}

©

Park van Luna

Park van Luna is een recreatiegebied aan de rand van Heerhugowaard. Heerhugowaard is een overwegend moderne plaats met een aantal dorpse kenmerken en een overwegend tuinstedelijke opzet, dat zich in ....

Toon alle routes waarin Park van Luna is opgenomen.

©

Park Vondelkwartier

Het Vondelkwartier is een relatief jonge park met een oppervlakte van circa 7 hectare in Beverwijk, een stad en gemeente in Midden-Kennemerland

Toon alle routes waarin Park Vondelkwartier is opgenomen.

©

Polderpark Cronesteyn

Polderpark Cronesteyn is een circa 120 hectare groot park in de gemeente Leiden in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het park is in 1982 gerealiseerd naar ontwerp van Evert Cornet in de Kleine....

Toon alle routes waarin Polderpark Cronesteyn is opgenomen.
Erik Zachte (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Leiden,_Polderpark_Cronensteyn.jpg), „Leiden, Polderpark Cronensteyn“, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode

©

Rekerhout

Het Rekerhout bevindt zich in Alkmaar, een stad in de provincie Noord-Holland in Nederland, en de hoofdplaats van de gemeente Alkmaar.

Toon alle routes waarin Rekerhout is opgenomen.

Ruïne van Brederode

Met de Ruïne van Brederode worden de resten aangeduid van Kasteel Brederode bij Santpoort-Zuid. Het kasteel is in de tweede helft van de 13de eeuw gesticht door Willem I van Brederode (1226?–1285). D....

Toon alle routes waarin Ruïne van Brederode is opgenomen.
{imageattribution}

©

Schrijverspark

Het Schrijverspark bevindt zich in Leiden, een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Toon alle routes waarin Schrijverspark is opgenomen.

©

Stadspark Zuid

Stadspark Zuid bevindt zich in IJmuiden, een havenstad in de gemeente Velsen, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het Noordzeekanaal is daar via de sluizen met de Noordzee verbonden. In de have....

Toon alle routes waarin Stadspark Zuid is opgenomen.

©

Strijkmolen I

Strijkmolen I is een in 1864 in Rustenburg gebouwde strijkmolen, die als vijzelmolen is gebouwd en die de voorgaande molen verving die na blikseminslag was afgebrand. De molen is een rietgedekte achtk....

Toon alle routes waarin Strijkmolen I is opgenomen.

©

Strijkmolen K

Strijkmolen K is een omstreeks 1631 in Rustenburg gebouwde strijkmolen, die in 1831 is voorzien van een vijzel. De molen is een rietgedekte achtkantige molen van het type grondzeiler met een oudhollan....

Toon alle routes waarin Strijkmolen K is opgenomen.

©

Strijkmolen L

Strijkmolen L is een omstreeks 1631 in Rustenburg gebouwde strijkmolen, die in 1838 is voorzien van een vijzel. De molen is een rietgedekte achtkantige molen van het type grondzeiler met een oudhollan....

Toon alle routes waarin Strijkmolen L is opgenomen.

©

Thijsse's Hof

Het Thijsse's Hof is de oudste heemtuin van Nederland en is ontworpen door Leonard Anthony Springer en Jac. P. Thijsse. Cees Sipkes legde de tuin aan en zorgde voor de beplanting. De Hof is te vinden ....

Toon alle routes waarin Thijsse's Hof is opgenomen.

Torpedobunker IJmuiden

De Torpedobunker IJmuiden is een bunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de haven van IJmuiden is gebouwd voor de opslag van torpedo's voor de nabijgelegen Schnellbootbunker. De bunker is momenteel in gebruik als oefenruimte voor bands.

Toon alle routes waarin Torpedobunker IJmuiden is opgenomen.
{imageattribution}

©

Trintelhaven

De Trintelhaven is een vluchthaven aan de Houtribdijk aan de kant van het IJsselmeer. Het ligt ongeveer halverwege de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Er is een restaurant, en een zendmast van NOVEC B.V.

Toon alle routes waarin Trintelhaven is opgenomen.

©

Voorste Molen

De Voorste Molen (ook wel aangeduid met Gabriël) in Kortenhoef is in 1635 gebouwd en bemaalde, samen met de inmiddels verdwenen Middelste Molen en de Achterste Molen, de polder Kortenhoef. In 1957 is ....

Toon alle routes waarin Voorste Molen is opgenomen.

©

Watertoren Meije

De watertoren in De Meije is ontworpen door architecten C.B Posthumus Meyjes en J.J. van der Linden en is gebouwd in 1931–1932 door aannemersbedrijf Bollen uit Hilversum in opdracht van de pasopgerich....

Toon alle routes waarin Watertoren Meije is opgenomen.

©

Westerhaven

De Westerhaven ligt in Medemblik. Deze haven aan het Ijsselmeer heft een unieke ligging in het centrum van de oude stad.

Toon alle routes waarin Westerhaven is opgenomen.

©

Westerhout

Park Westerhout ligt in Beverwijk en stamt uit 1726. Na enkele wisselingen van eigenaar heeft de gemeente Beverwijk in 1965 een groot deel van het landgoed aangekocht. Hiermee werd het park van circa 16 hectare ook voor publiek toegankelijk.

Toon alle routes waarin Westerhout is opgenomen.

©

Wethouder Laanpark

Het Wethouder Laanpark ligt in Aerdenhout, een plaats in de gemeente Bloemendaal in de Nederlandse provincie Noord-Holland.

Toon alle routes waarin Wethouder Laanpark is opgenomen.

©

Willem de Rijkepark

Het Willem de Rijkepark is gelegen in Castricum, een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland

Toon alle routes waarin Willem de Rijkepark is opgenomen.

Tijdens deze motorroute kun je genieten van een versnapering bij de volgende 86 horecagelegenheden.

Mezza Luna (Keuken: Onbekend - 431 meter van de route)


Peking (Keuken: chinees - 66 meter van de route)

Wassenaarseweg 50A 2223BL Katwijk

Creighton's (Keuken: Onbekend - 30 meter van de route)

Herenweg 109 1934PB Egmond aan den Hoef

Eethuis Li (Keuken: chinees - 492 meter van de route)


New Pearl City (Keuken: chinees - 378 meter van de route)


Wapen van Kennemerland (Keuken: Onbekend - 335 meter van de route)

Ramplaan 125 2015GV Haarlem

Spiegelhuys (Keuken: Onbekend - 14 meter van de route)


't Koffiehuisje (Keuken: regionaal - 194 meter van de route)


Grand Café Valerius (Keuken: Onbekend - 165 meter van de route)


Chinees-Indisch Restaurant Showboat (Keuken: chinees - 282 meter van de route)

Muiderwaard 400 1824 XT;1824XT Alkmaar

Ome Cees (Keuken: Onbekend - 20 meter van de route)

Rijksstraatweg 35 3631AA

Klein Centraal (Keuken: Onbekend - 178 meter van de route)

Tetterodeweg 4 2051EE Overveen

De Vogelensangh (Keuken: pannenkoeken - 57 meter van de route)

Vogelenzangseweg 182

het Zwaantje (Keuken: Onbekend - 229 meter van de route)

Dammekant 48 2411 CE

Yacht Club Lelystad-Haven (Keuken: Onbekend - 126 meter van de route)

Oostvaardersdijk 59e 8244PB Lelystad

Muziek en Eetcafé de Rooie Hoek (Keuken: Onbekend - 48 meter van de route)

Zijde 175 2771EV Boskoop

Grand Café Oost4 (Keuken: Onbekend - 370 meter van de route)

Oosttangent 4 1705 PA

Any Dale (Keuken: Onbekend - 345 meter van de route)


M'n schoonouders (Keuken: Onbekend - 60 meter van de route)


't Dijkhuysje (Keuken: Onbekend - 172 meter van de route)


La Place Zoeterwoude (Keuken: Onbekend - 113 meter van de route)

Groene Hartplein 1 2381GS Zoeterwoude

't Keldertje (Keuken: Onbekend - 40 meter van de route)

Burgemeester Colijnstraat 1 2771GC Boskoop

De Chinese Muur (Keuken: Onbekend - 34 meter van de route)

Dorpsstraat 18 2771DH Boskoop

Stach (Overveen) (Keuken: Onbekend - 20 meter van de route)

Zandvoorterpad 1 2051BC Overveen

Pizza Revolution (Keuken: pizza - 54 meter van de route)

Bloemendaalseweg 333 2051GH Overveen

Restaurant De Roode Leeuw (Keuken: Onbekend - 60 meter van de route)

Westfriesedijk 72 1767CS Kolhorn

't Anker (Keuken: Onbekend - 27 meter van de route)

De Strook 8 1767BW Kolhorn

Tong Ah (Keuken: chinees - 19 meter van de route)

Bloemendaalseweg 271 2051GE Overveen

De Oase (Keuken: regionaal - 279 meter van de route)

1e Leijweg 9 2114BH Vogelenzang

Buitenplaats Plantage (Keuken: Onbekend - 228 meter van de route)


Vlinders (Keuken: Onbekend - 78 meter van de route)

Rijksstraatweg 189 3632AC

Mr. Shi (Keuken: chinees - 53 meter van de route)

Zeewijkplein 161 1974PA IJmuiden

Perron Zee (Keuken: internationaal - 77 meter van de route)

Kruitenstraat 1 1976DM IJmuiden

kop van de haven (Keuken: visrestaurant - 392 meter van de route)

Sluisplein 80 1975AG IJmuiden

Wok four You (Keuken: Onbekend - 12 meter van de route)

Kromhoutstraat 44 1976BM IJmuiden

Bergers Eten & Drinken (Keuken: Onbekend - 30 meter van de route)

Dorpsstraat 35b 1901EH Castricum

Sinar Djaya (Keuken: indonesisch - 20 meter van de route)

Dorpsstraat 35d 1901EH Castricum

Sushi Take N Go (Keuken: sushi - 16 meter van de route)

Dorpsstraat 35e 1901EH Castricum

't Eethuysje (Keuken: Onbekend - 25 meter van de route)

Dorpsstraat 53 1901EJ Castricum

Bij Sjoerd (Keuken: Onbekend - 15 meter van de route)

Dorpsstraat 77 1901EJ Castricum

Snoess (Keuken: Onbekend - 483 meter van de route)

Geesterduin 60 1902EL Castricum

Corner Eethuis (Keuken: Onbekend - 477 meter van de route)

Geesterduin 62 1902EL Castricum

Chin. Ind. Restaurant Man Wah (Keuken: Onbekend - 454 meter van de route)

Geesterduin 65 1902EJ Castricum

Saladebar Loes (Keuken: Onbekend - 32 meter van de route)

Bakkerspleintje 1a 1901EM Castricum

Wierenga Eten En Drinken (Keuken: Onbekend - 123 meter van de route)

Bakkerspleintje 26 1901EZ Castricum

Bistro a Gogo (Keuken: Onbekend - 248 meter van de route)

Burgemeester Mooijstraat 32 1901ET Castricum

Azië Plaza (Keuken: chinees - 305 meter van de route)

Burgemeester Mooijstraat 39 1901ER Castricum

Pizzeria Miamo (Keuken: pizza - 63 meter van de route)

Burgemeester Mooijstraat 4 1901ES Castricum

La Trattoria (Keuken: italiaans - 40 meter van de route)

Dorpsstraat 40 1901EL Castricum

Thuis Castricum (Keuken: Onbekend - 36 meter van de route)

Dorpsstraat 42 1901EL Castricum

Le Moulin (Keuken: Onbekend - 11 meter van de route)

Dorpsstraat 96 1901EN Castricum

Charley's All American Diner (Keuken: Onbekend - 51 meter van de route)

Dammerweg 106 1394GT Nederhorst den Berg

Lokaal Zuid (Keuken: Onbekend - 315 meter van de route)

Lindengracht 25 3633AS Vreeland

Pannenkoekenrestaurant Noord-Brabant (Keuken: Onbekend - 355 meter van de route)

Breedstraat 8 3633AX Vreeland

Restaurant Tante Koosje (Keuken: Onbekend - 170 meter van de route)

Kerkstraat 1 3632EL Loenen aan de Vecht

Bistro Cafe ZiZi (Keuken: frans - 28 meter van de route)

Stationsweg 1 3621LJ Breukelen

Taveerne De Danne (Keuken: Onbekend - 19 meter van de route)

Straatweg 106 3621BT Breukelen

Ponte d'oro (Keuken: italiaans - 276 meter van de route)

Brugstraat 9 3621AG Breukelen

Blond lunch & diner (Keuken: Onbekend - 42 meter van de route)

Rijksstraatweg 161 1969LE Heemskerk

Smaak Van India (Keuken: indonesisch - 148 meter van de route)

Helmlaan 21 1964PH Heemskerk

Bij de buren (Keuken: Onbekend - 496 meter van de route)

Havenstraat 2 2211EH Noordwijkerhout

Apicius (Keuken: Onbekend - 345 meter van de route)

Van der Mijleweg 16 1901KD Castricum

Dynasty (Keuken: aziatisch - 390 meter van de route)


Loetje Overveen (Keuken: regionaal - 15 meter van de route)


De Meerplaats (Keuken: Onbekend - 393 meter van de route)


Roos Eten en Drinken (Keuken: Onbekend - 367 meter van de route)

Parklaan 4 2771GB Boskoop

Perron 3 (Keuken: Onbekend - 303 meter van de route)

Parklaan 2A 2771GB Boskoop

Het wapen van Egmond-Binnen (Keuken: Onbekend - 420 meter van de route)

Herenweg 59 1935AD Egmond-Binnen

De heren van Egmond (Keuken: Onbekend - 448 meter van de route)


0 (Keuken: Onbekend - 437 meter van de route)


Grand Café Sailor's (Keuken: Onbekend - 346 meter van de route)


On Top Pancakes (Keuken: pannenkoeken - 439 meter van de route)


Stefler's (Keuken: visrestaurant - 25 meter van de route)


Gerard van Es (Keuken: visrestaurant - 137 meter van de route)

Industriestraat 59 1976CT IJmuiden

Minato (Keuken: japans - 29 meter van de route)

Halkade 31 1976DC IJmuiden

't Amsterdammertje (Keuken: Onbekend - 49 meter van de route)

Rijksstraatweg 119 3632AB Loenen aan de Vecht

Paola's Bar Bistro, ontbijt en lunch (Keuken: Onbekend - 18 meter van de route)


New Hong Kong (Keuken: chinees - 285 meter van de route)


Hudson Noordwijkerhout (Keuken: Onbekend - 486 meter van de route)


Restaurant Le Z (Keuken: frans - 110 meter van de route)


Brasserie Bianca's (Keuken: Onbekend - 42 meter van de route)


Toko Vonn (Keuken: Onbekend - 170 meter van de route)

Bloemendaalseweg 112 Bloemendaal

Jasmin Garden (Keuken: chinees - 30 meter van de route)


Sakura (Keuken: japans - 313 meter van de route)


Hans en Frietje (Keuken: Onbekend - 23 meter van de route)


De Heeren (Keuken: Onbekend - 32 meter van de route)


Waardeer deze route


21 x gestemd Cijfer: 8.0

Download route

Download GPX bestand zonder aanpassingen

Download route

Wijzig het startpunt

Wil je ergens anders op de route inhaken?

Wijzig de route

Omgekeerde route

De route aan de andere kant beginnen?

Omgekeerde route
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Om een reactie te plaatsen moet je eerst ingelogd zijn.
Login

Fout in de route of beschrijving? Laat het ons weten!

Routes in de buurt

Motorrijden door het rivierenlandschap

Motorroute die je meement door het rivierenlandschap

Kortenhoef Noord-Holland Favoriet

Om het IJsselmeer

Deze rondrit op de motor gaat om het IJsselmeer

Eefde Gelderland Favoriet

Tulpenvelden en water

Mooie landelijke motorroute langs plassen en tulpenvelden.

Kortenhoef Noord-Holland Favoriet

IJsselmeer Markermeer Vissers Dorp Route

IJsselmeer Markermeer route die start van uit de carpool in Zwolle die lang vele vissers dorpjes gaat.

Zwolle Overijssel Favoriet

Rond de Loosdrechtse Plassen

Motorroute rond Loosdrecht

's-Graveland Noord-Holland Favoriet

Om Mijdrecht

Amsterdam Rijnkanaal - Mijdrecht

Diemen Noord-Holland Favoriet

Mooie Gooi-en Vechtstreek

Een buitengewoon mooie route door het Gooi-en Vechtgebied die start in Huizen. Via Naarden-Vesting rijd je langs het Naardermeer en dor het het oude Weesp, langs het riviertje Het Gein en daarna...

Huizen Noord-Holland Favoriet

Het Groene Hart rond Noordwijk

Een heerlijke motorroute startend in Noordwijk die je via de duinen en slingerend langs de Drecht naar het Groene Hart met leuke dorpen als Nieuwkoop, Oudewater en Hekendorp voert.

Noordwijk (ZH) Zuid-Holland Favoriet

Rondje bochtig en recht van Zaanstad naar Egmond (Rondje)

Mooie rondrit op de motor met veel bochtjes en rechte stukken

Zaandam Noord-Holland Favoriet

Over dijkweggetjes om het IJsselmeer

Over mooie dijkweggetjes gaat deze motorroute om het IJsselmeer

Almere Flevoland Favoriet

Aanrader om Muiden

Ruim 200 kilometer motorpret over mooie weggetjes en door prachtig natuurgebied. Een echte aanrader.

Den Haag Zuid-Holland Favoriet

Bezienswaardigheden van Lisse naar Soest

Tijdens deze motorroute van Lisse naar Soest kom je langs bezienswaardigheden

Lisse Zuid-Holland Favoriet

Best gewaardeerde motorroutes

Onder de rook van Rotterdam

Dat er veel natuurschoon is, net onder de rook van Rotterdam, ziet men pas bij het rijden van deze route door de Hoeksche Waard. Je rijdt door prachtige landschappen tussen het Haringvliet,...

Oud-Beijerland Zuid-Holland Favoriet

Enkeltje Amstelveen - Uithoorn

Deze motorroute gaat vanaf Oude Kerk aan de Amstel, langs Nes aan de Amstel zo naar Uithoorn

Amstelveen Noord-Holland Favoriet

Smalle wegen en over bruggen

Via smalle binnenwegen, leuke bruggetjes en langs leuke gehuchtjes rijd je rondom het Lauwersmeer. In Zoutkamp kun je een mooie tussenstop maken. Daar vind je een leuk terras met uitzicht op de haven.

Grijpskerk Groningen Favoriet

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Nieuwste motorroutes

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet

IJsselmeer Markermeer Vissers Dorp Route

IJsselmeer Markermeer route die start van uit de carpool in Zwolle die lang vele vissers dorpjes gaat.

Zwolle Overijssel Favoriet

Rivieren route langs Lek, Nederrijn en Waal (115 k

Verzamelpunt Hajé restaurant Nieuwegein langs de A27. Startpunt route ligt bij Kazemat Vreeswijk-Oost. Langs Tull en het Waal, Wijk bij Duurstede, vlak voor Amerongen met de pont over.

Nieuwegein Utrecht Favoriet

Laatste reacties

8

Bordjes Rondje Eindhoven

door: ans op 22-8-2022

Vandaag 22/8 getracht deze route te fietsen. Echter zijn er zoveel bordjes weg of slecht zichtbaar dat we ‘t hebben opgegeven.. Niet te doen! [...]

8

Heuvels van Salland

door: corecass op 18-6-2022

Mooie route aan te raden dit niet in het weekend in de middag te doen, ivb met de Sallandse Heuvelrug. Deze is dan erg druk Nieuwe Twentseweg zit een camp [...]

7

MTB over de Lutterse bergen

door: Jan op 18-4-2022

Dit is een gravelbike route. Heeft niets met mtb te maken. De 5% bospaden die er in zitten zijn vrijgesteld voor voetgangers. Hopen dus dat je de boswachte [...]

9

Cultuurhistorische fietsroute door De Wieden

door: Niek op 7-2-2022

Schitterend! [...]

8

Afwisselend rondje Mariënberg

door: mieke pesman op 14-9-2021

De wandeling is langer dan 13 km. Ik kwam uit op 15 km. In het begin van de wandeling moet je het spoor over; dit kan en mag daar niet. En de route langs e [...]