Routes bij bezienswaardigheid Duinlust

Duinlust is een buitenplaats aan de Duinlustweg in Overveen. Het landhuis is in gebruik voor evenementen. Het park is een natuurgebied in beheer bij Staatsbosbeheer. In 1783 krijgt koopman Jan Gijsen Middelkoop een stuk grond in erfpacht waar hij een huis op bouwt, rogge verbouwt en een boomgaard plant. Zijn erven verkopen het in of na 1810 aan Jhr Jan Willem Druyvesteyn (1786-1857), griffier van het Bloemendaalse vredegerecht. Hij sticht de buitenplaats 'Duinlust' en bouwt er een wit, in Empirestijl opgetrokken huis, ontworpen door Thomas Atkinson. Er komt ook een orangerie, die nog steeds bestaat. In 1828 verkopen zijn erfgenamen het huis aan Johanna Jacoba van de Velde (1764-1846), weduwe van Willem Borski. Zij is tevens eigenares van de buitenplaats Elswout dat ligt aan de andere kant van de Duinlustweg. Na haar dood gaat de buitenplaats naar hun zoon Willem Borski, een bekend Amsterdams bankier. Het wordt het zomerverblijf van zijn oudste dochter Johanna Jacoba (1828-1912). Zij trouwt in 1850 met haar neef David van der Vliet. Na de dood van Willem Borski in 1881 erft zij het landgoed.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Duinlust is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.

OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Top sturen door de Elzas

Prachtige wegen en super omgeving. Strak asfalt mooie bossen en leuke plaatsen. Weinig verkeer en de Franse automobilisten zijn 'attent en voorzichtig met de motorrijders !!!

Rott Grand Est Favoriet

Trois Ballons Vogezen

Prachtige route

Gérardmer Grand Est Favoriet

ry1

nee

Grevenbicht Limburg Favoriet