Routes bij bezienswaardigheid Nederlands Hervormde Kerk (Sint Joris)

© De Hervormde kerk, ook wel de Sint-Joriskerk, is een protestantse kerk in de Nederlandse plaats Voor-Drempt. De eerste kapel op de huidige locatie werd gesticht in het jaar 731. In de 11e eeuw werd de kapel vervangen door een kerk, waarvan de romaanse kerktoren nog steeds staat. In de 14e eeuw is de huidige pseudobasilikale schip gebouwd. Ten slotte is in de 15e eeuw het huidige priesterkoor toegevoegd aan de kerk. De kerk is gewijd aan Joris, maar wordt sinds de reformatie ook wel de (Nederlands) Hervormde kerk genoemd. In 1868 is de kerk verbouwd in neogotische stijl, maar halverwege de 20e eeuw teruggebracht naar de oorspronkelijke bouwstijl.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Nederlands Hervormde Kerk (Sint Joris) is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet

Route slingerberg

.

Baexem Limburg Favoriet

IJsselmeer Markermeer Vissers Dorp Route

IJsselmeer Markermeer route die start van uit de carpool in Zwolle die lang vele vissers dorpjes gaat.

Zwolle Overijssel Favoriet