Routes bij bezienswaardigheid Ruigeplaatbosch

© Het Ruigeplaatbos is een bos in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Het Ruigeplaatbos uit 1958 ligt aan de Oude Maas en is 37,5 hectare groot. Het Ruigeplaatbos dankt zijn naam aan een zandplaat in de Oude Maas. Het Ruigeplaatbos is aangelegd als een stadspark. Bij een storm in juni 1997 werd grote schade aangericht in het Ruigeplaatbos. Na deze storm werd besloten het beschadigde bos aan de natuur over te laten en het dode hout niet op te ruimen, waarna er een verscheidenheid aan bijzondere planten en dieren ontstonden. Voor Wereld Natuur Fonds was dat een reden om zich hierover te ontfermen. Het Ruigeplaatbos is inmiddels een samenwerkingsproject van het Zuid-Hollands Landschap, Deelgemeente Hoogvliet en Wereld Natuur Fonds. Sinds 2000 grazen Schotse hooglanders in het gebied. Het Ruigeplaatbos is wel toegankelijk gebleven. Het Ruigeplaatbos wordt ook wel het 'getijdenbos' en na 1997 ook wel het 'stormbos' genoemd. Naast het Ruigeplaatbos bevindt zich de Heerlijkheid van Hoogvliet. Dit recreactiepark bevat onder andere een natuurspeelplaats en het Arboretum Hoogvliet.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute, racefietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Ruigeplaatbosch is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet