Routes bij bezienswaardigheid Sint-Lambertuskerk

© De Sint-Lambertuskerk is de parochiekerk van de Noord-Brabantse plaats Zijtaart. Volgens een oud handgeschreven boek van koster Brox uit Sint-Oedenrode, stond er rond 1704 een schuurkerk in Krytenborg, een gehucht bij Zijtaart. Al vanaf 1810 (oprichting van een eigen school) heeft men zich beijverd om zich van de moederkerk te Veghel af te scheiden en tot een zelfstandige parochie te worden verheven. Door de aanleg van de Zuid-Willemsvaart in 1823 was Zijtaart namelijk afgesneden van Veghel en een stuk geïsoleerder komen te liggen en was de wens voor een eigen kerk groter geworden. Toch zou het nog tot 1871 duren voordat Zijtaart een eigen kerk zou hebben. In dat jaar ontwierp architect Hendrik Jacobus van Tulder een kerk met sacristie. De bouw van een toren was wegens de financiën niet inbegrepen geweest in de bouw. In 1872 werd de toren naar ontwerp van Jan Verbruggen gebouwd. Ook ontwierp laatstgenoemde in hetzelfde jaar de naastliggende pastorie. Het torenkruis werd in 1873 geschonken door de gemeente Veghel. Het kruis is ouder en prijkte voorheen op de oude Veghelse kerk (later protestantsekerk). Die kerk stond waar nu het raadhuis van Veghel staat.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Sint-Lambertuskerk is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet