Routes bij bezienswaardigheid Staverden Koetshuis

Het Koetshuis van Kasteel Staverden is een monumentaal gebouw op het landgoed Staverden in de Gelderse gemeente Ermelo. Het koetshuis ligt binnen de gracht van het kasteelterrein. Het koetshuis werd in de 19e eeuw gebouwd op de fundamenten van een voorloper uit de 17e eeuw. Toen het kasteel in 1905 ingrijpend werd verbouwd bleef het koetshuis ongewijzigd. Het gebouw heeft één bouwlaag met daarboven een zolderruimte onder een schilddak. Aan de linkerzijde lagen de stallen en aan de rechterzijde was gereserveerd voor de stalling van de koetsen en het woonhuis. In het midden van de symmetrische voorgevel bevindt zich een rondbogige doorgangspoort met recht daarboven op het dak een klokkentoren, die voorzien is van een uurwerk. De gevels van het gebouw zijn witgepleisterd. De voorgevel bevat drie vooruitspringende delen, waarvan de middelste groter is dan de beide risalieten ter weerszijden. In de voormalige stallen zijn een brouwerij en 'brewpub' gevestigd.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een mtb route, fietsroute, racefietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Staverden Koetshuis is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet