Routes bij bezienswaardigheid Westenholte

Westenholte is een wijk in Zwolle en een voormalige buurtschap in de Nederlandse provincie Overijssel.

De plaats ligt op een rivierduin dat is gevormd in het Preboreaal, een etage van het Holoceen. In de wijk zijn er daarom ook hele lichte glooiingen te zien. Tot aan 1967 was het een dorp in de gemeente Zwollerkerspel. Sindsdien behoort het tot de gemeente Zwolle. Samen met de wijken Stadshagen, Voorst, Spoolde en Frankhuis vormt Westenholte sinds 2012 het Zwolse stadsdeel West. Tot 2009 lag Westenholte nog relatief geïsoleerd in Zwolle en heerste er een dorpse sfeer ('Zwollerkerspelgevoel') en gevoel in de wijk ondanks de relatief nieuwe bebouwing uit de jaren 60, 70 en 80. Met de ingebruikname van de nieuwe N331, de nieuwe fietsbrug over de N331 en de fietstunnel naar Stadshagen ligt Westenholte minder geïsoleerd. Recent is station Zwolle-Stadshagen aangelegd. Ondanks deze veranderingen heerst er nog steeds een dorpsgevoel in Westenholte en inwoners van Westenholte noemen Westenholte dan ook vaak genoeg een dorp. Op de plek waar tegenwoordig het Stinspark ligt, stond ooit het Kasteel Voorst.Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Westenholte is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet