Natuurgebied Lonnekermeer

De twee plassen van het Lonnekermeer – ooit voor zandwinning gegraven, maar ondiep gebleven - hebben zeldzame begroeiing en bevatten een populatie van de gevlekte witsnuitlibel. Het gebied met haar stuwwallen ontstond in de voorlaatste ijstijd 100.000 jaar geleden. Het hele Lonnekermeer is speciaal, maar de echt buitengewone planten en dieren vind je bij het kleine meer. Het is een ondiep meer met water dat vanuit de grond omhoog borrelt. Hier groeit de moerashertshooi en hier leeft de zeldzame gevlekte witsnuitlibel. Maar als je er gaat wandelen zie je ook veel andere bijzondere planten en dieren. Het natuurgebied Natuurgebied Lonnekermeer is 1,05 km2 groot en wij hebben 12 routes gevonden die in, door óf nabij dit natuurgebied lopen. Ben je op zoek naar een fietsroute of motorroute in of nabij het natuurgebied Natuurgebied Lonnekermeer? Bekijk hier welke routes er zijn.

9 routes gevonden
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet