Routes bij bezienswaardigheid Antonius van Paduakerk

De Antonius van Paduakerk is de Rooms-katholieke parochiekerk van Nijnsel, gelegen aan Oude Lieshoutseweg 1. Het betreft een rustieke bakstenen kerk die werd ingewijd in 1911 en ontworpen is door de Eindhovense architect L.P.J. Kooken. De keuze voor Antonius van Padua als patroonheilige van de kerk is voortgekomen uit het feit dat de bouwpastoor, Johannes Panken, op de naamdag van deze heilige geboren werd. Dezelfde pastoor organiseerde een jaarlijkse bedevaart, die wel de 'Meierijsche Bedevaart' werd genoemd en waar duizenden mensen aan deelnamen. Deze bedevaart begon na 1960 weg te kwijnen en is nu verdwenen. Wel wordt elk jaar druk bezochte een openluchtmis gehouden ter ere van Antonius van Padua, waarbij gebruik wordt gemaakt van een fraaie stenen nis met baldakijn die zich achter de kerk en de begraafplaats in een klein processiepark bevindt. Dit wordt wel de groene kathedraal genoemd. Naast de kerk staat een Heilig Hartbeeld.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Antonius van Paduakerk is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.

OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Trois Ballons Vogezen

Prachtige route

Gérardmer Grand Est Favoriet

ry1

nee

Grevenbicht Limburg Favoriet

5-pontjes-route

Een motorroute langs het rivierengebied in Brabant en Utrecht, waarbij er in totaal met 5 pontjes moet worden overgestoken naar de andere oever. Het pontje bij Dussen en Eethen is gratis.

Dongen Noord-Brabant Favoriet