Routes bij bezienswaardigheid Romeinse Maas Brug

De Romeinse Maasbrug bij Cuijk was een brug over de Maas bij Cuijk, gebouwd door de Romeinen. De brug werd gebouwd eind 4e eeuw n.Chr. De resten van de brug werden ontdekt in 1992. Een groot deel van het hout kon gedateerd worden en blijkt te zijn gekapt in de winter van 368 op 369, onmiddellijk na de order van keizer Valentinianus om de Rijngrens te versterken. De brug was waarschijnlijk hetzelfde geconstrueerd als de Trierse Moezelbrug. Hierbij zijn houten palen in de rivierbedding gedreven, waarop zware stenen pijlers werden gebouwd. Enkele blokken die gevonden werden hebben zogeheten dookgaten, die gebruikt werden om de stenen te koppelen met ijzeren krammen. De verbinding werd daarna met lood overgoten.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een wandelroute, fietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Romeinse Maas Brug is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet