Routes bij bezienswaardigheid Sint-Martinuskerk

De Sint-Martinuskerk is een rooms-katholieke kerk in het Nederlandse dorp Sint-Oedenrode. De Sint-Martinuskerk verving een gelijknamige kerk uit 1808, die destijds de middeleeuwse Sint-Odakerk verving en in 1912 werd gesloopt. Van de Sint-Odakerk resteert nog het hoogkoor uit 1498, nu een zijkapel van het koor. Dit hoogkoor is aangemerkt als rijksmonument. De huidige kerk werd ontworpen in neogotische stijl door architect W.Th. van Aalst. Opvallend is dat de kerk, in tegenstelling tot de Sint-Oda destijds, niet strikt is georiënteerd waardoor het oude koor onder een hoek op de kerk staat. De kerk werd in de huidige vorm voltooid in 1915. Plannen voor een grote toren werden niet uitgevoerd; in plaats daarvan kreeg de kerk een kleine toren. Op het kerkhof achter de kerk staat sinds 1934 een door Marinus Jan Granpré Molière ontworpen kapel, toegewijd aan de heilige Oda. De naam Sint-Oedenrode is met deze heilige verbonden.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Sint-Martinuskerk is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.

OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Trois Ballons Vogezen

Prachtige route

Gérardmer Grand Est Favoriet

ry1

nee

Grevenbicht Limburg Favoriet

5-pontjes-route

Een motorroute langs het rivierengebied in Brabant en Utrecht, waarbij er in totaal met 5 pontjes moet worden overgestoken naar de andere oever. Het pontje bij Dussen en Eethen is gratis.

Dongen Noord-Brabant Favoriet