Routes bij bezienswaardigheid Sociëteit de Besognekamer

© Sociëteit de Besognekamer is een herensociëteit op het Buitenhof 22 in Den Haag. De Besognekamer is opgericht in 1795, na de vlucht van stadhouder Willem V en het uitroepen van de Bataafse Republiek. Het 'Bataafse' stadsbestuur vestigde in het openbare koffiehuis op het Binnenhof een sociëteit waar heren bij elkaar konden komen om de politiek te bespreken. Op deze wijze trachtte men onder meer de politieke elite onder controle te houden. Alleen volksvertegenwoordigers, andere hoge ambtsdragers en de lokale politieke elite mochten lid worden. De sociëteit werd in 1796 verplaatst naar Buitenhof 37, dat tot 1795 in gebruik was als 'naturaliënkabinet' van Willem V. Men mocht nu zelf weten wie men als lid wilde accepteren. In 1807 verhuisde de sociëteit opnieuw, en zij vond een goede locatie op de hoek van het Buitenhof en de Hofweg, waar voorheen het Logement van Leiden gehuisvest was.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een wandelroute of fietsroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Sociëteit de Besognekamer is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet