Fietsen, motorrijden en wandelen in Noord-Holland

Ben je op zoek naar een fietsroute, motorroute, mtb route, racefietsroute, trekkingtocht of wandelroute in Noord-Holland? Bekijk hier welke routes er zijn.

Weet je dat.... je ook routes kunt zoeken die langs of door je woonplaats gaan? Kies een routetype via het hoofdmenu, geef je woonplaats en een straal op en wij tonen je de routes die binnen deze afstand langs je woonplaats komen.
Route gevonden? Wijzig dan eenvoudig het startpunt naar het punt dicht bij jouw woonplaats, download de route en geniet van je activiteit!
166 routes gevonden
OP DE KAART
8.3 {highlight}

Door de duinen

Gisteren genoten van de eerste mooie voorjaarsdag door deze mooie route vanuit Castricum richting Bergen te fietsen. Ook fiets je via de duinen naar Egmond. Onderweg genoeg moois te zien. 

Castricum Noord-Holland Favoriet

7.6 {highlight}

Wandelen door de duinen bij Castricum

Tussen Castricum en de Noordzeekust maak je een wandeling van nog net geen 9 kilometer door het prachtige Noordhollands Duinreservaat wat een schitterend natuurgebied is om heerlijk te wandelen. 

Castricum Noord-Holland Favoriet

8.4 {highlight}

Uitzicht over de Noordzee

Naast Alkmaar en Bergen waar je doorheen fietst biedt deze fietsroute een prachtig uitzicht over de Noordzee en is het volop genieten van de duinen, de uitgestrekte akkers, de bos... 

Alkmaar Noord-Holland Favoriet

7.8 {highlight}

Fietsrondje Heerhugowaard, Schoorldam en Bergen

Deze prachtige fietsroute leidt je een stukje door Alkmaar waarna je ontsnapt aan de drukte van de stad door langs de Noordzee richting de Schoorlse Duinen te rijden. 

Zuid-Scharwoude Noord-Holland Favoriet

8.0 {highlight}

Zee, duin, dijk en polder

Beleef het land tussen Petten en Camperduin met deze mooie fietstocht. Langs de Hondsbossche en Pettemer Zeewering richting het achterland. Het land met slaperdijken en prachtige duinrellen. 

Petten Noord-Holland Favoriet

7.9 {highlight}

Naar Bergen aan Zee

Ruim 3 uurtjes heerlijk fietsen rond en door de duinen. Onderweg doe je leuke dorpjes aan en de mooie historische stad Alkmaar. Verder op je pad Bergen aan Zee, Schoorl en Egmond. 

Bergen Noord-Holland Favoriet

7.8 {highlight}

Stadswandeling Alkmaar

Wil je het centrum van Alkmaar leren kennen? Met deze stadswandeling ontdek je al het moois van de prachtige stad Alkmaar: het stedelijk museum, het Waagplein , het huis met de kogel en nog veel meer. 

Alkmaar Noord-Holland Favoriet

8.2 {highlight}

Rondje Zaanstreek

Heerlijk fietsen door het oudste industrielandschap van Nederland waar ooit honderden molens tegelijk hun wieken lieten draaien. De Zaanstreek kent een uitgestrekt en boeiend veenweidelandschap... 

Uitgeest Noord-Holland Favoriet

6.8 {highlight}

De Haring en Henneproute

De Haring & Henneproute brengt u langs de oude dorpen in de gemeenten Graft-De Rijp en Schermer en langs de zoom van de Beemster naar de mooiste plekjes van het voormalige Schermereiland. 

Oost-Graftdijk Noord-Holland Favoriet

8.7 {highlight}

Fietsroute Wormer- en Jisperveld

Fiets in 27 kilometer een mooi rondje door het prachtige veenweidegebied Wormerveld en Jisperveld en zie vogels zoals de grutto en tureluur. 

Wormer Noord-Holland Favoriet

7.8 {highlight}

Duin op duin af

Heerlijk 35 kilometer fietsen met de wind in de rug. Volop geniet van de omgeving terwijl je duin op, duin af fietst. Want waar je ook fietst, er is altijd wat te zien op deze mooie fietroute. 

Santpoort-Noord Noord-Holland Favoriet

7.2 {highlight}

Fietsroute IJmeer

Geniet tijdens deze mooie fietsroute die door de polders, over dijkjes, langs water, cultuurhistorie en gezellige terrasjes gaat 

Amsterdam Noord-Holland Favoriet

7.4 {highlight}

Fietsroute landgoed Nijenburg, Bergermeerpolder en Loterijlanden, vlak bij Alkma

Fietsroute die over het landgoed Nijenburg gaat, door de bloemrijke Loterijlanden en over duizend jaar oude dijken in de Bergermeerpolder. 

Heiloo Noord-Holland Favoriet

7.3 {highlight}

Fietsroute landgoederen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland | Noord

Deze fietsroute neemt je mee door uniek duinlandschap met de zuidwestenwind in de haren in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. 

Overveen Noord-Holland Favoriet

7.6 {highlight}

Fietsroute landgoederen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland | Zuid

Deze fietsroute gaat door een uniek duinlandschap met de zuidwestenwind in de haren in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. 

Overveen Noord-Holland Favoriet

7.4 {highlight}

Fietsroute Texel

Het waddeneiland Texel is een natuureiland bij uitstek. Deze fietsroute gaat langs de prachtige vogelgebieden op waddeneiland 

Den Burg Noord-Holland Favoriet

7.2 {highlight}

Fietsroute Vechtplassen vlak bij Hilversum

Fiets langs plassen, slootjes en sappige graslanden! En stap eens af bij landhuis, kasteel of fort. Of neem onderweg een duik in de Spiegelplas. 

's-Graveland Noord-Holland Favoriet

8.8 {highlight}

Fietsroute Buitenplaatsen en Naardermeer, vlak bij Hilversum

Fietsroute langs de historische buitenplaatsen van 's-Graveland en tijdens de fietstocht kun je genieten van de natuur rond het Naardermeer. 

's-Graveland Noord-Holland Favoriet

8.9 {highlight}

Wandelroute Vogels op landgoed Koningshof, vlak bij Haarlem

Een echte boswandeling met onderweg dikke kans op spechten en kleine zangvogeltjes.  

Overveen Noord-Holland Favoriet

8.0 {highlight}

Wandelroute Waalenburg - Texel

Tijdens deze wandelroute in polder Waalenburg kom je ogen tekort. Wandel langs weilanden vol orchideeën en spot vogels vanuit de kijkhut. 

De Waal Noord-Holland Favoriet

Toon Meer

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet