8,0
Vandaag een heerlijke route op de motor gereden. Vanuit de onderkant van Drenthe in zuidelijke richting afgegleden op weg naar Brummen, Vorden en Wichmond over met name kleine landweggetjes door bos en langs weilanden. Met regelmaat een leuk dorpje aangedaan zodat er onderweg meer dan voldoende gelegenheid is voor het nuttigen van een kop koffie met wat lekkers of voor een uitgebreide lunch. Onderweg kom je een kort stuk tegen van misschien 1 kilometer waar je met de motor niet mag komen. Niet omdat het slecht begaandbaar is of iets dergelijks, maar volgens mij vanwege het erg bochtige karakter. Uiteraard hebben wij dit stuk gewoon gepakt :-), maar mocht jij dit niet willen, dan is dit stuk ook heel eenvoudig te omzeilen. Dat regelt je navigatiesysteem wel voor je. Hoe dan ook, een heerlijke motorroute!

Deze motorroute begint in Dedemsvaart nabij Hoofdvaart. Dedemsvaart behoort tot de gemeente Hardenberg en ligt in de provincie Overijssel. De totale lengte van deze route is 180,03km. en het betreft geen rondtrip. Deze route door Overijssel krijgt een gemiddelde waardering van 8. Indien je deze route wilt downloaden klik dan op de Download knop. Wil je de route eerst opslaan in je Favorieten? Klik dan op de favorieten knop.
Tijdens deze motorroute zul je te maken krijgen met de volgende wegtypes.
Wegtypes route
6% 30km/u wegen
7% 50km/u wegen
78% 60km/u wegen
9% 80km/u wegen
Tijdens deze motorroute zul je door de volgende landschapstypes komen.
Gebieden route
13% Bewoond
22% Bos
64% Weiland/landbouw
1% Overig gebied
Tijdens deze motorroute zul je de volgende 14 bezienswaardigheden tegenkomen.

Vogelpark

Wij hebben geen informatie over Vogelpark. Zoek via Google

Landgoed Spaensweerd

Wij hebben geen informatie over Landgoed Spaensweerd. Zoek via Google

De Wildenborch

Kasteel De Wildenborch is een kasteel en landgoed gelegen in het midden van de driehoek Lochem, Ruurlo, Vorden in de gemeente Bronckhorst in de Nederlandse provincie Gelderland.

Ten noorden van het kasteel ligt buurtschap Wildenborch en op ongeveer twee kilometer ten zuidwesten van het kasteel ligt de Zunnebelt.

Lees verder op Wikipedia

Hervormde kerk Vorden

De Dorpskerk, ook wel de Antoniuskerk of de Hervormde kerk, is een protestantse kerk in de Nederlandse plaats Vorden.

De eerste bekende vermelding als parochiekerk stamt uit 1235. De kerk kreeg als patroonheilige Antonius van Egypte. Aan de noordzijde is rond 1500 een zijbeuk toegevoegd. Aan de oostzijde is een 3/8e k...Meer

oorsluiting, waarbij hier, net zoals in de zijvels, spitsboogvensters aanwezig zijn.

Lees verder op Wikipedia

Kasteel Vorden

Kasteel Vorden is een kasteel en landgoed zuidoostelijk gelegen in het gelijknamige dorp Vorden in de gemeente Bronckhorst, in de Nederlandse provincie Gelderland.

Kasteel Vorden werd voor het eerst vermeld in 1315. Het kasteel was in aanleg een militair bouwwerk, en werd vanaf 1315 bewoond. In 1580, tijdens de Tachtigjarige...Meer

Oorlog, werd het geplunderd en dertig jaar later hersteld. Het huis is door de eeuwen heen in het bezit geweest van verschillende adellijke geslachten, waaronder dat van Ripperda en van 1771 tot 1974 in de familie Van der Borch. Na de Tweede Wereldoorlog staat het kasteel leeg en raakt het steeds meer in verval. Het kasteel bevindt zich in deplorabele staat als het in 1974 samen met de bijbehorende goederen en grond in bezit komt van Het Geldersch Landschap. Het omliggende terrein wordt verkocht aan de gemeente Vorden. In 1976 werd het gerestaureerd en fungeerde het als gemeentehuis van Vorden. In 2004 heeft de (voormalige) gemeente Vorden het kasteel verkocht aan particulieren. Deze hebben het huis in oude glorie hersteld. Sindsdien wordt het kasteel gebruikt als huwelijkslocatie en museum. Tegen vergoeding is het kasteel te bezichtigen.

Lees verder op Wikipedia

Joodse Begraafplaats Bronkhorst

De plaats Bronkhorst telt 37 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Hieronder een overzicht.


Lees verder op Wikipedia

Broederenkerk

De Broederenkerk is een 14e-eeuwse kloosterkerk in de Nederlandse plaats Zutphen waarin Dominicanen gehuisvest waren. De kerk is nu in gebruik als openbare bibliotheek van Zutphen.

De grond waarop de kerk is gebouwd, werd in 1293 door Margaretha van Dampierre, de vrouw van Reinoud I van Gelre, geschonken aan de monniken, die enkele...Meer

jaren daarvoor in Zutphen waren neergestreken. De kerk is in gotische stijl gebouwd en in de 16e eeuw verfraaid met gewelfschilderingen. In de loop der eeuwen is de kerk weinig veranderd, behalve dat in 1772 een dakruiter aan de kerk werd toegevoegd.

Lees verder op Wikipedia

Nationaal Tinnen Figuren Museum

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum is een museum in het Overijsselse Ommen, gevestigd in het oude stadhuis van Ommen, nabij de brug over de Overijsselse Vecht.

De verzameling bestaat uit tinnen, papieren, blikken, kunststof of papier-maché figuren, geplaatst in diorama's.

Lees verder op Wikipedia

Brigittakerk

De Brigitta is een laatgotische kerkgebouw van de Nederlandse Hervormde Kerk in Ommen. De kerk is gewijd geweest aan de Heilige Brigida. Tevens is het gebouw een rijksmonument.

De Brigitta is het oudste gebouw van Ommen en werd in een document uit 1238 voor het eerst genoemd. De kerk zou stammen uit 1150. Waarschijnlijk was de kerk...Meer

die er in 1330 stond met stenen gebouwd, omdat Ommen toen in brand gestoken is en een houten kerk vrijwel zeker zou zijn verbrand. Na een brand in 1624 is de kerk, op een deel van de muren na, verwoest en heropgebouwd. De huidige toren is in 1857 aangebracht. De Brigitta was van oorsprong een rooms-katholieke kerk, het is niet bekend wanneer de kerk overgenomen is door de Nederlands Hervormden, alleen dat dit na 1587 moet zijn gebeurd. In de kerk bevindt zich een preekstoel uit de zeventiende eeuw. Tot de restauratie in 1968 en 1969 stond langs de muur tegenover de preekstoel de herenbank van baron van Pallandt van Eerde. Deze is in 1979 in een opslagplaats verbrand. Bij de restauratie is het uurwerk in de toren vervangen door een elektrisch uurwerk. Tot 1969 werd het oude uurwerk dagelijks opgewonden door de daarvoor door de gemeente Ommen aangestelde stadsuurwerkmaker. Deze moest daarvoor de klokkentoren aan de binnenzijde via een aantal ladders beklimmen.

Lees verder op Wikipedia

Trouw Kapel Bronkhorst

De Hervormde kerk, ook wel de Kapel van Bronkhorst, is een protestantse kerk in de Nederlandse plaats Bronkhorst. De kerk, destijds nog aangeduid als kapel, is in de 14e eeuw gebouwd met gelden van Gijsbert V van Bronckhorst en zijn vrouw Catharina van Leefdael. De kapel wordt in 1344 voor het eerst genoemd en is opgedragen aan Mar...Meer

tinus van Tours en Maria. Na de reformatie, waarbij de kerk in protestantse handen over ging, raakte de kapel in 1633 zwaar beschadigd bij een stadsbrand. De jaren erop werd de kapel hersteld. De eeuw erop raakte de kapel haar functie als gebedshuis kwijt door het weinige gebruik er van. Het gebouw werd gebruikt als opslagruimte en school. Na fondsenwerving werd de kerk in 1962 gerestaureerd en weer in gebruik genomen. Voor de restauratie is een prent van Jan de Beijer uit 1742 gebruikt.

Lees verder op Wikipedia

Huis ophemert

De plaats Bronkhorst telt 37 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Hieronder een overzicht.


Lees verder op Wikipedia

Charles Dickens Museum

Het Dickens Museum was een museumtheater en rariteitenwinkel in Bronkhorst, Nederland. In 1987 ging het museum voor het eerst open. Het gaf met authentiek materiaal een beeld over het werk en leven van Charles Dickens. Ook museum beschikte sinds 2004 over een theater, waarin optredens werden gegeven.

Lees verder op Wikipedia

Gemaal F.C. Colenbrander

Vallei en Veluwe is een waterschap in de Nederlandse provincies Gelderland en Utrecht. Het ontstond op 1 januari 2013 uit een fusie tussen de waterschappen Vallei en Eem en het waterschap Veluwe. Beide waterschappen maakten op 16 december 2010 bekend te fuseren. De ambtelijke organisaties gingen per 1 december 2012 samen. De bestuurlijke ...Meer

samenvoeging, en daarmee de officiële fusie, was op 1 januari 2013.

Lees verder op Wikipedia

Bijentuin Noordveen

Wij hebben geen informatie over Bijentuin Noordveen. Zoek via Google

Tijdens deze motorroute kun je genieten van een versnapering bij de volgende 46 eetgelegenheden.

Restaurant Sultani (Keuken: arabisch - 455m van de route)

Groenmarkt 35 7201HW Zutphen

Hotel Bakker (Keuken: Onbekend - 258m van de route)

Dorpsstraat 24 7251BB Vorden

Fan Sheng Chinees-Indisch Restaurant (Keuken: chinees - 225m van de route)

Dorpsstraat 28 7251BC Vorden

Uniek Eten & Drinken (Keuken: Onbekend - 180m van de route)

Dorpsstraat 34 7251BC Vorden

Amon Pizzeria en Shoarma (Keuken: Onbekend - 195m van de route)

Dorpsstraat 9 7251BA Vorden

Pannenkoekbakkerij de Reuvershoeve (Keuken: pannenkoeken - 87m van de route)

Zutphensestraat 199 6971JT Brummen

De Gelaarsde Kat (Keuken: Onbekend - 374m van de route)


Chapoo! (Keuken: Onbekend - 378m van de route)


Restaurant Jan van de Krent (Keuken: Onbekend - 18m van de route)

Burgemeester Dijckmeesterweg 27b 7201AJ Zutphen

Sama Sama (Keuken: aziatisch - 370m van de route)

Turfstraat 3 7201 KD

Grieks Restaurant Mykonos (Keuken: Onbekend - 24m van de route)


Lekker (Keuken: Onbekend - 27m van de route)


De Galantijn (Keuken: Onbekend - 54m van de route)

Stationsstraat 7 7201MC Zutphen

Torro Cafe Restaurant (Keuken: Onbekend - 457m van de route)

Groenmarkt 37 7201HW Zutphen

Hai Grill & Sushi (Keuken: Onbekend - 124m van de route)


Ballorig Speelparadijs (Keuken: Onbekend - 453m van de route)


Zevensprong (Keuken: regionaal - 26m van de route)

Dortherdijk 6 7215LC Joppe

La Rana (Keuken: pizza - 16m van de route)


Bella Fiore (Keuken: pizza - 121m van de route)

Schoolstraat 4 7437AE Bathmen

Boode in Bathmen (Keuken: Onbekend - 63m van de route)

Brink 10 7437AM Bathmen

De Heeren van Dorth (Keuken: regionaal - 24m van de route)

Dorpsstraat 15 7437AJ Bathmen

Café Restaurant Spikker (Keuken: regionaal - 25m van de route)

Bathmenseweg 34 7434PZ Lettele

De Koerkamp (Keuken: regionaal - 36m van de route)

Bathmenseweg 18 7434PV Lettele

Chinees Indisch Restaurant China (Keuken: chinees - 35m van de route)

Holterweg 123 7434PA Lettele

Pizzeria Calimero (Keuken: italiaans - 40m van de route)

Grotestraat 37 7475AZ Markelo

Restaurant Stegeman (Keuken: Onbekend - 30m van de route)

Dorpsstraat 1 7245AK Laren

Eetcafé De Zonnebloem (Keuken: regionaal - 30m van de route)

Zutphenseweg 103 7241SC Lochem

Grand Cafe 't Langenbaergh (Keuken: regionaal - 58m van de route)

Deventerweg 1 7245AW Laren

Restaurant Witkamp (Keuken: regionaal - 21m van de route)

Dorpsstraat 8 7245AK Laren

Welkom (Keuken: chinees - 285m van de route)

Grotestraat 14 7475AX Markelo

Herberg De Kemper (Keuken: Onbekend - 375m van de route)

Kemperweg 4 7475SX Markelo

Vree Egberts (Keuken: regionaal - 20m van de route)

Okkenbroekstraat 1a 8112AK Nieuw Heeten

Ni Hao (Keuken: sushi - 80m van de route)

Almeloseweg 28 7448RN Haarle

Grand Café De Kroon (Keuken: regionaal - 328m van de route)

Taets van Amerongenstraat 15 7475BT Markelo

De Haarlerberg (Keuken: Onbekend - 393m van de route)


De Vrienden Ommen (Keuken: regionaal - 217m van de route)

Markt 12 7731DB Ommen

De Zon (Keuken: frans - 55m van de route)


De Poort van Twente (Keuken: regionaal - 448m van de route)


Bacco (Keuken: italiaans - 53m van de route)

Hammerweg 7 7447SL Hellendoorn

De Nieuwe Brug (Keuken: regionaal - 166m van de route)

Lemelerweg 13 7731PR Ommen

Chinees Indisch Restaurant Hong Kong (Keuken: chinees - 199m van de route)


Eetcafé de ster (Keuken: Onbekend - 279m van de route)

Bermerstraat 14 7731CZ Ommen

Grand Café Jipp (Keuken: Onbekend - 173m van de route)

Kerkplein 2 7731CS Ommen

Pizzeria Venezia (Keuken: pizza - 422m van de route)

Markt 16 7701GW Dedemsvaart

Paping (Keuken: regionaal - 51m van de route)

Stationsweg 29 7731VN

Disch (Keuken: Onbekend - 308m van de route)

Kerkstraat 77 Den Bosch

Route specificaties


1 x gestemd Cijfer: 8.0

Categorie
Motorroutes
Activiteit
Motorrijden
Begint nabij
Hoofdvaart 93
7701JH Dedemsvaart
Gemeente
Hardenberg
Provincie
Afstand route
180 km
Duur route
197 min
Rondtrip
Nee

Download route

Download GPX bestand zonder aanpassingen

Download route

Wijzig het startpunt

Wil je ergens anders op de route inhaken?

Wijzig de route

Omgekeerde route

De route aan de andere kant beginnen?

Omgekeerde route
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Om een reactie te plaatsen moet je eerst ingelogd zijn.
Login

Routes in de buurt:

9

Mooi rondje Salland

Een schitterende route door het Salland waarin het draait om kleine bochtige landweggetjes en de schitterende natuur. Van een mooi stuk langs de dijk bij Wijhe tot de Sallandse Heuvelrug, het...

9 Tourtopper

Met een boog om de Sallandse heuvelrug

Wat een fantastische route was dit, deze verdient niet minder dan een dikke 9! Over heerlijke slingerweggetjes door het prachtige landschap rondom de Sallandse Heuvelrug.

9 Tourtopper

In en om Vilsteren

Een mooie motorrit beginnend en eindigend in het pittoreske Vilsteren. Langs Landgoed Vilsteren waar we een klein stukje van de Salland route meepakken om vervolgens via leuke kleine landweggetjes...

9 Tourtopper

Langs de Nederrijn

Deze mooie motortocht start in de omgeving van Arnhem en eindigt in Deventer en voert je langs de Nederrijn en daarna over leuke landweggetjes. Zowel het start- als eindpunt liggen op korte...

Best gewaardeerd

10

Rondje Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld behoort tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het wisselende landschap zorgt er voor dat er voor ieder wat wils is. Deze wandelroute over verharde,...

10

Dusseldorf - Duisberg - Arnhem - Apeldoorn

Landelijk toeren op de motor

10 Tourtopper

Utrechtse Lekdijkroute

Tijdens deze rondrit op de motor kom je onder andere langs: Kasteel Maarsbergen, Kasteel Darthuizen, Kastelen in Langbroek, boerderijen in Schalkwijk, de Lekdijk, Kasteel Wijk bij Duurstede ,...

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Nieuwste routes

Sprakel mbt-route met een stuk Duitsland

Een uitdagende mooie mtb-route die je onder andere door de volgende plaatsen brengt: Sprakel - Lonneker Berg - Boerskotten - Wilmersberg - Loarpad - Lutterzand - Steingrube - Bentheimer Wald -...

Winterse wandeling door Lisse

Trek de warme kleding aan en wandel door het Keukenhofbos over het Landgoed Keukenhof. De wandeling begint in Lisse en je loopt direct over de schitterende lommerrijke paden en lanen van het...

Bijna 100km fietsplezier

Een mooie fietsroute van bijna 100 kilometer lang door onder andere Diepenheim, Borkelo en Delden. De fietstocht gaat over verharde paden en wij hebben er van genoten

Laatste reacties

8

De Veluwe & IJssel route

door: Wilfred van Sommeren op 11-10-2018

Leuke route, zitten wel wat foutjes in, maar deze zijn te overzien en makkelijk te corrigeren. Wel paar lange stukken van ongeveer 8 a 9 km rechte weg, ter [...]

9

Uitwaaien rondom Giethoorn

door: Loes op 14-8-2018

Graag zou ik de motorroute rondom Giethoorn willen downloaden, maar krijg steeds de melding dat ik het bestand niet kan openen. Hopelijk kunt u mij helpen. [...]

7

Snertrit Mtc Route 66 2009

door: Niek op 21-5-2018

We hebben vandaag deze (toch wel oude) route gereden en we hebben genoten van deze motorrit. Verbazingwekkend genoeg zat er maar één foutje in (je moet lin [...]

9

RAM Lenterit 2013

door: Niek op 6-5-2018

Op 5 mei jl hebben we deze route gereden. Ondanks dat het een 'oudje' is klopte alles nog prima! Er zit één klein foutje in (je wordt eerst naar rechts ges [...]

8

Groesbeek-Beek

door: OnnoZ op 5-5-2018

Prachtig gebied om te wandelen. Ons vlakkelanders doet het al een beetje aan het buitenland denken door de hoogteverschillen. De pannenkoeken smaken overi [...]