8,1
Een afwisselende en uitdagende mountainbikeroute door het mooiste deel van de Veluwe, de Kroondomeinen tussen Vaassen en Apeldoorn. De start is vanaf de parkeerplaats op de Elspeterweg in Vaassen. Je komt daar door vanuit het centrum van Vaassen de Julianalaan in westelijke richting te volgen (langs kasteel de Cannenburgh), je volgt de weg als hij eerst naar links en dan naar rechts slingert (je bent dan op de Elspeterweg). Je rijdt dan steeds rechtdoor, steekt de kruising met de Elburgerweg over en passeert het wildrooster. De parkeerplaats vind je een kleine kilometer verder aan je rechterhand.
Op deze route vind je mooie single tracks, veel sporen waar je met twee naast elkaar kunt rijden, pittige klimmetjes, snelle afdalingen, prachtige bossen en heidevelden. We hebben veel moeite gedaan om de mooiste stukjes van deze schitterende omgeving op te zoeken en aan elkaar te verbinden. De kans dat je wild aantreft is vrij groot. Er zijn ook gedeelten waar je niet mag komen. Dat zijn de rustgebieden voor het grof wild. Wees alsjeblieft verstandig en respecteer dat verbod nauwkeurig.
Heel veel mountainbike plezier!

Deze mtb route begint nabij het adres Elspeterweg 80, 8171PZ in Vaassen. Vaassen behoort tot de gemeente Epe en ligt in de provincie Gelderland. De totale lengte van deze route is 48,23km. en het betreft een rondtrip. De maximale hoogte van deze mtb route is 104 met een stijging van in totaal 475 meter en de daling van in totaal 471 meter. Deze route krijgt een gemiddelde waardering van 8.1. Indien je deze route wilt downloaden klik dan op de Download knop. Wil je de route eerst opslaan in je Favorieten? Klik dan op de favorieten knop.
Tijdens deze mtb route zul je te maken krijgen met de volgende wegtypes.
Wegtypes route
3% Fietspaden
96% Onverharde paden
Tijdens deze mtb route zul je door de volgende landschapstypes komen.
Gebieden route
100% Bos
<1% Overig gebied
Tijdens deze mtb route zul je door of nabij de volgende 3 natuurgebieden komen.

Veluwerandmeren

De Veluwerandmeren zijn een viertal Nederlandse randmeren die behoren bij het zuidelijke deel van het IJsselmeer. Van zuidwest naar noordoost gezien gaat het om het Nuldernauw, het Wolderwijd, het Veluwemeer en het Drontermeer.


Veluwe

De Veluwe is het op één na grootste natuurgebied van Nederland. Met bos, heide, zandvlakten spectaculaire uitzichten en dé plek om wild te zien.mDe natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend.


Rijntakken

De Rijntakken is een uitgestrekt natura 2000-gebied in de Nederlandse provincies Gelderland, Overijssel en Utrecht.


Waardeer deze route


63 x gestemd Cijfer: 8.1

Download route

Download GPX bestand zonder aanpassingen

Download route

Wijzig het startpunt

Wil je ergens anders op de route inhaken?

Wijzig de route

Omgekeerde route

De route aan de andere kant beginnen?

Omgekeerde route

Johan

geplaatst op 4 november 2019 | 09:07

Groot gedeelte is gesloten van 15 september tot 25 december. Zie plattegrond https://www.kroondomeinhetloo.nl/media/1450/kroondomein-het-loo-wandelkaart-houtvesterij-sept-2018.pdf

Om een reactie te plaatsen moet je eerst ingelogd zijn.
Login

Fout in de route of beschrijving? Laat het ons weten!

Routes in de buurt

De strijd

Een mountainbikeroute van 54 kilometer lang en met 500 hoogtemeters

Vaassen Gelderland Favoriet

Trainen voor een marathon

Een afwisselende mountainbikeroute met af en toe lange rechte stukken en kleine klimmetjes . Het is een aanrader voor iemand die voor een marathon wil trainen je kunt er lekker snelheid maken.

Apeldoorn Gelderland Favoriet

Best gewaardeerde mtb routes

Door een beekdalletje

Een mountainbike route van 35 km lang en bijna 500 hoogtemeters. Veel singletrack en ongeveer 200m verhard. Sommige stukken zijn behoorlijk technisch zowel berg op als bergaf.

Malden Gelderland Favoriet

Vals plat en single trials

Ik ben deze mtb-route begonnen aan de Dellenweg in Ede. Het is een track met veel variatie van single trials, vals plat en korte klimmetjes. Je bent 27 km lang lekker aan het werk.

Epe Gelderland Favoriet

MTB-route Montferland

Een goed gewaardeerde mountainbikeroute door de bossen op de stuwwal van Montferland.

's-Heerenberg Gelderland Favoriet

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Nieuwste mtb routes

MTB Rucphen

Boscross bij Roosendaal

Rucphen Noord-Brabant Favoriet

MTB Route Overloon

De route is gelegen in de bosrijke omgeving ten zuiden en ten noorden van Overloon. Het gebied kent heidevelden, zandverstuivingen en natuurreservaten. Je fietst voornamelijk door de bossen.

Vierlingsbeek Noord-Brabant Favoriet

Door de Hellendoornse bossen

Uitdagende MTB route door de bossen bij Hellendoorn, over onverharde paden met veel hoogteverschillen en door een gevarieerd landschap. Volop sportief genieten dus!

Nijverdal Overijssel Favoriet

Laatste reacties

8

Pas op voor wild

door: Johan op 4-11-2019

Groot gedeelte is gesloten van 15 september tot 25 december. Zie plattegrond https://www.kroondomeinhetloo.nl/media/1450/kroondomein-het-loo-wandelkaart-ho [...]

7

Rondwandeling Rucphense Heide

door: Hans Stumpers op 27-10-2019

Fraaie wandeling door heide en bos. Onbewijzerd en daardoor zelfs op een mooie zondag erg rustig is. De gpx is precies en goed te volgen (wij gebruiken de [...]

9

Het oh zo mooie Brabant

door: Motormuis op 5-10-2019

Fantastische route! Echt prachtig. Op twee korte stukjes (nog geen 500 meter) gaat ie over een zandweg, maar dat is iets veel gevraagd van mijn motor, dus [...]

8

Prachtige tweedaagse motortocht Ardennen

door: André op 9-8-2019

Na de route gedownload te hebben. En het bestand op mijn Tomtom wil zetten. Blijkt dat de route nog niet voltooid is. En dus niet op mijn Tomtom kan zetten [...]

7

Lang en afwisselend Lobith naar Tolkamer

door: Jettie op 12-6-2019

Goedemiddag, ik wil deze route graag wandelen maar downloden lukt niet.al een account aangemaakt. Wandelroute Lobith Tolkamer. mvg Jettie Aarntzen.
< [...]