Routes bij bezienswaardigheid Capitole

© De Capitole is een theater- en evenementenzaal in de Belgische stad Gent. Het gebouw met 1.600 zitplaatsen bevindt zich aan het Graaf van Vlaanderenplein. Nadat in 1837 het station Gent-Zuid was opgetrokken, werd in de jaren 1840 ten oosten van het station het Graaf van Vlaanderenplein aangelegd. Het plein kreeg rond 1850 aan de oostelijke zijde een neoclassicistische gevelwand. Achter een van die gevels werd een bioscoopzaal ingericht door Geo Henderick. Dankzij nieuwe technieken en ontwikkelingen was er een cinema nodig die dit aankon. 'Le Capitole' werd als filmzaal geopend in 1932. De zaal werd modernistisch ingericht, voor zijn tijd en werd één van de grootste cinemazalen in België. Een grote scène, verlichting, toneeltoren en orkestbak lieten meerdere opstellingen toe. Onder andere Leo Martin, Jan Kiepura, Josephine Baker, Luis Mariano maar ook Tino Rossi en Martha Eggerth traden hier op.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Capitole is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet