Routes bij bezienswaardigheid De Hoop

© De Hoop is een voormalige koren- en pelmolen aan de westzijde van het Boterdiep, ten noorden van Middelstum in de provincie Groningen. De molen, die tussen Middelstum en Toornwerd staat werd in 1855 als koren- en pelmolen gebouwd. De molen bleef tot 1954 in bedrijf. In dat jaar besloot de toenmalige eigenaar de molen af te breken. De schade bleef beperkt tot een volledig uitgebroken binnenwerk. Na jarenlange verwaarlozing werd de molen in de jaren zeventig van de twintigste eeuw gerestaureerd. Het maalwerk werd echter niet weer aangebracht. De molen heeft wel jarenlang regelmatig gedraaid dankzij enkele vrijwillige molenaars. Thans is de onderhoudstoestand zo slecht dat de molen niet meer kan draaien. De molen was voorzien van het Oudhollands wieksysteem met zeilen, maar in het voorjaar van 2008 is het hekwerk van de roeden verwijderd. Een algehele restauratie is noodzakelijk is. De eigenaar, de Molenstichting Fivelingo, streeft erna de molen maalvaardig te restaureren wanneer daar de financiële middelen voor komen. Laat in 2009 is begonnen met uitvoerige restauratie. Hierbij zou er een compleet gaandewerk worden aangebracht, zodat de molen ook maalvaardig zou worden. Inmiddels is de restauratie afgerond en kan er weer gedraaid en gemalen worden.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een wandelroute of fietsroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid De Hoop is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet