Routes bij bezienswaardigheid Geestbrug

© De Geestbrug is een basculebrug over de Haagvliet of Trekvliet uit het jaar 1933, gelegen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De brug verbindt Rijswijk met Voorburg-West. De historie van de Geestbrug gaat terug tot 1350 toen de eerste brug over de net gegraven Haagvliet geopend werd; deze moest de bestaande weg over de strandwal van Voorburg naar Rijswijk herstellen, die nu immers door de Trekvliet of Haagvliet werd doorsneden. In 1430 werd de brug gesloten en later afgebroken, omdat hij in slechte staat verkeerde en niet goed was onderhouden. Het Hoogheemraadschap van Delfland besloot in 1447 om een nieuwe vaste stenen brug te bouwen. In 1892 werd de oude vaste brug vervangen door een dubbele ophaalbrug. In 1933 werd de huidige basculebrug geopend als verbinding tussen de Geestbrugweg in Rijswijk en de Prinses Mariannelaan in Voorburg. De Geestbrug was de oudste tolbrug in de omgeving.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Geestbrug is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet