Routes bij bezienswaardigheid Gulpener Bierbrouwerij

Gulpener Bierbrouwerij BV is een zelfstandige familiebrouwerij uit Gulpen in de Nederlandse provincie Limburg. De brouwerij werd in 1825 opgericht door Laurens Smeets onder de naam Gulpener Bierbrouwerij de Gekroonde Leeuw. Op 14 september 1826 werd het eerste bovengistend bier afgeleverd. In 1840 erfde zijn zoon Jan Michiel Smeets de brouwerij. Nadat deze zich terugtrok uit het familiebedrijf werd het bedrijf voortgezet door zijn zonen Guillaume en Edmond en zijn schoonzoon Jean Renier Eduard Rutten. In 1896 startten deze drie een vennootschap onder de firmanaam “E.Smeets”. Vanaf 1902 kwam Paul Rutten (I) zijn vader in de zaak bijstaan en in 1922 werd de vennootschap ontbonden. De brouwerij werd uiteindelijk voortgezet door Paul Rutten onder de naam Rutten's Bierbrouwerij De Zwarte Ruiter. De naam De Zwarte Ruiter kwam enige tijd in handen van een onroerend goed-magnaat. Op 10 december 1931 bracht Paul Rutten alles in een N.V. onder, “N.V. Gulpener Bierbrouwerij, Distilleerderij en Azijnfabriek.” Later kocht men de naam De Zwarte Ruiter terug en gebruikte men deze brouwerijnaam op het bier Mestreechs Aajt. Intussen was de brouwerij in Gulpen in 1913, vlak voor de Eerste Wereldoorlog, uitgebreid en omgebouwd, zoals vele brouwerijen in Nederland omdat men voortaan ondergistend bier wilde gaan produceren. In 1947 werd Paul Rutten (I) opgevolgd door zijn zoon Paul Rutten (II). De brouwerij werd vernieuwd met onder andere een volautomatisch brouwhuis (1966), een nieuwe azijnfabriek, een distilleerderij met centraal magazijn (1971) en een wijnhal. In de periode 1978-1979 vond een grote reorganisatie plaats waarbij de B.V. Gulpener Azijn- en Mosterdfabriek en de B.V. Gulpener Bierbrouwerij onafhankelijk van elkaar hun werkzaamheden voortzetten. Paul Rutten (III) volgde op 27 juni 1980 zijn vader op. Sinds 1995 bezit de Grolsche Bierbrouwerij een belang van 15% in de Gulpener Bierbrouwerij. Doordat de nakomelingen van Paul Rutten (III) geen interesse hadden om het familiebedrijf over te nemen werd vanaf 1 augustus 2003 marketingmanager John Halmans aangesteld als algemeen directeur van de Gulpener Bierbrouwerij. In 2003 waren er 80 medewerkers in dienst. Per 2012 is Jan-Paul Rutten, zoon van Paul Rutten (III), toch in de brouwerij gestart, hij zal in 2015 de functie van algemeen directeur overnemen.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute of racefietsroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Gulpener Bierbrouwerij is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.

OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

MTB Rucphen

Boscross bij Roosendaal

Rucphen Noord-Brabant Favoriet

Prachtige motorrijden in Friesland

Als je houdt van een uitgestrekt landschap met uitzicht over de landerijen, dan is Friesland de place to be. Het blijft een van mijn favoriete provincies voor een mooie motortocht, toeren langs De...

Baars Overijssel Favoriet

MTB Route Overloon

De route is gelegen in de bosrijke omgeving ten zuiden en ten noorden van Overloon. Het gebied kent heidevelden, zandverstuivingen en natuurreservaten. Je fietst voornamelijk door de bossen.

Vierlingsbeek Noord-Brabant Favoriet

Om Tilburg met een stukje Belgie

Een mooie fietsroute die om Tilburg heen gaat en waarbij je diverse dorpen aandoet, waaronder bijvoorbeeld Hilvarenbeek en Moergestel. Ook fiets je een stukje door België heen.

Reeshof Noord-Brabant Favoriet