Routes bij bezienswaardigheid Heilig Hartkerk

© De Heilig Hartkerk in Oss ook wel bekend als 'Bloemskerk' is een rooms-katholieke kerk gelegen aan de Kromstraat. De kerk werd gebouwd in 1921, en is gewijd aan de verering van het Heilig hart van Jezus. Het is een in laat neogotische stijl gebouwde kerk, welke ontworpen is door de Bossche architect W.Th. van Aalst. Het grondpatroon is een kruiskerk. Hoewel er in het ontwerp een hogere toren was voorzien is deze niet uitgevoerd. Wel is er rechts van het hoofdportaal een traptoren gerealiseerd. Het benodigde kapitaal voor de kerk werd bijeengebracht door welgestelde parochianen. Men had de bouw begroot op 268.000 gulden, maar het kostte uiteindelijk ruim 354.000 gulden.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een wandelroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Heilig Hartkerk is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet