Routes bij bezienswaardigheid Kasteel Ulenpas

© Kasteel Ulenpas is een Nederlands kasteel te Hoog-Keppel centraal in de gemeente Bronckhorst in de Gelderse Achterhoek. De datum van ontstaan in niet bekend, het moet ergens in de 14e eeuw ontstaan zijn, in het jaar 1400 verkoopt Diederik van Baak het huis aan Herman Rouwenoort. Deze familie Rouwenoort blijft eeuwenlang in het bezit van de Ulenpas. Het kasteel werd vermoedelijk omstreeks het jaar 1660 verbouwd door Hendrik van Rouwenoort. Kasteel Ulenpas was in het rampjaar 1672 het hoofdkwartier van Lodewijk XIV van Frankrijk tijdens de Hollandse Oorlog. In 1812 komt het huis door huwelijk van een erfdochter aan de Van der Borchs. Het echtpaar Van der Borch-van Rouwenoort verkoopt het aan een lid van de familie Van Herzeele waarna het door huwelijk overgaat naar de Van Schuylenburchs. Deze familie zal het huis jarenlang bezitten. Tijdens een uitslaande brand in 1965 brandt het huis voor het grootste deel uit. Ondanks herbouw van het kasteel heeft het nooit de allure gekregen van weleer, maar is nog altijd fraai gelegen. Voor publiek is het kasteel niet toegankelijk, maar is vanaf de openbare weg te zien.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Kasteel Ulenpas is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet

Route slingerberg

.

Baexem Limburg Favoriet

IJsselmeer Markermeer Vissers Dorp Route

IJsselmeer Markermeer route die start van uit de carpool in Zwolle die lang vele vissers dorpjes gaat.

Zwolle Overijssel Favoriet