Routes bij bezienswaardigheid Parikebos

© De Everbeekse Bossen zijn een erkend natuurreservaat in de Vlaamse Ardennen in Zuid-Oost-Vlaanderen (België). Het 34 ha grote bosgebied bevindt zich in de gemeente Brakel (deelgemeente Everbeek) en wordt beheerd door Natuurpunt. De Everbeekse bossen zijn tegenwoordig vier afzonderlijke bossen: het Trimpontbos, het Steenbergbos, het Parikebos en het Hayesbos. Het Parikebos is een 9 ha groot niet-toegankelijk bosreservaat in handen van de Vlaamse overheid. Natuurpunt beheert ook een deel van de Everbeekse Bossen. Via het Hayesbos en de beboste Buistemberg sluiten de Everbeekse bossen aan op het Waalse Livierenbos in Vloesberg in het Land van de Heuvels. Het natuurreservaat is erkend als Europees Natura 2000-gebied (Bossen van de Vlaamse Ardennen en andere Zuid-Vlaamse bossen) en maakt deel uit van het Vlaams Ecologisch Netwerk. In 1999 werden de Everbeekse Bossen (samen met het Bos t'Ename en later het Raspaillebos) opgenomen in een LIFE-project van de Europese Unie. Het Hayesbos en de Verrebeekvallei zijn als landschap beschermd.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Parikebos is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet