Routes bij bezienswaardigheid Ridderzaal

© De Ridderzaal is een middeleeuwse zaal en gebouw midden op het Binnenhof in Den Haag. De zaal was de feestzaal van het in de dertiende eeuw gebouwde grafelijke zalencomplex en werd de Grote of Hoge Zaal genoemd en is gebouwd in opdracht van graaf Willem II en voltooid onder graaf Floris de Vijfde. Bij afwezigheid van de graven werd de zaal later alleen maar gebruikt als voorportaal van de Rolzaal waar het Hof van Holland zitting hield. In de tijd van de Republiek werd de zaal voor allerlei andere doeleinden gebruikt, zoals voor verkoop van boeken, wandelplaats, markt, winkelcentrum, wachtruimte voor de rechtbank, exercitieruimte en trekkingen van de Staatsloterij. Daarom werd hij ook wel Loterijzaal genoemd. De naam Ridderzaal is pas in de negentiende eeuw, onder invloed van de romantiek, in gebruik geraakt. In 1994 en 1995, tijdens de restauratie van haar eigen vergaderzaal, gebruikte de Eerste Kamer de Ridderzaal om te vergaderen.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een wandelroute of fietsroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Ridderzaal is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Rondom de Biesbosch

Het rivierengebied omvat de stroomgebieden van Rijn, Maas, Waal, Ijssel en de Vecht. Op het Europees continent zijn er weinig plaatsen waar zoveel water langs troomt als in dit gebied.

Dordrecht Zuid-Holland Favoriet

Rondwandeling Bergen op Zoom

Wandeling langs de randen van de stad vanuit Halsteren

Halsteren Noord-Brabant Favoriet

Wandeling richting Steenbergen via Halsters Laag e

Route door natuurgebieden, alleen in de zomer goed te bewandelen!!!

Halsteren Noord-Brabant Favoriet

De 1000 Bochten van Dinkelland

Vele bochten door de gemeente Dinkelland met vele mogelijkheden onderweg om te stoppen bij bijvoorbeeld RUST Punten . Start en Eindpunt van de route is bij Pelle's in Deurningen

Deurningen Overijssel Favoriet