Routes bij bezienswaardigheid Sint-Jan de Doperkerk

Sint-Jan de Doperkerk is een kerk te Neerlangel, in de Nederlandse gemeente Oss. De Sint-Jan de Doperkerk bevindt zich nabij de begraafplaats. De oudst bekende kerk op deze plaats werd in de elfde eeuw gebouwd op een rivierduin nabij de Maas. Het tufstenen muurwerk van de toren en een deel van de westmuur van het huidige kerkgebouw vormt het overblijfsel van deze van oorsprong geheel tufstenen kerk. De originele tufstenen toren, die later met een geleding in baksteen is verhoogd, is de oudst overgebleven romaanse toren van Noord-Brabant. De toren is slank en onversierd, overeenkomstig enkele andere zeer vroege kerktorens.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een wandelroute, racefietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Sint-Jan de Doperkerk is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.

OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Trois Ballons Vogezen

Prachtige route

Gérardmer Grand Est Favoriet

ry1

nee

Grevenbicht Limburg Favoriet

5-pontjes-route

Een motorroute langs het rivierengebied in Brabant en Utrecht, waarbij er in totaal met 5 pontjes moet worden overgestoken naar de andere oever. Het pontje bij Dussen en Eethen is gratis.

Dongen Noord-Brabant Favoriet