Routes bij bezienswaardigheid Sint-Lambertuskerk

De Sint-Lambertuskerk is een rooms-katholieke kerk in de Nederlandse plaats Lith. De kerk is gewijd aan de heilige Lambertus van Maastricht. Heerlijkheid Lith viel tot 1671 onder het bisdom Luik, maar werd dat jaar overgedragen aan de Republiek der zeven verenigde Nederlanden. Door de overdracht kwam de bestaande kerk, gelegen tussen Lith en Lithoijen, in handen van de protestanten. De katholieken waren de eerste tijd gewezen op een schuurkerk. Pas na de Franse tijd kwam de bestaande kerk weer in handen van de katholieken, maar het restant was niet veel meer waard en te klein. Als oplossing kwam er dat de protestanten de kerk weer terug huurden van de katholieken.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Sint-Lambertuskerk is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.

OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Trois Ballons Vogezen

Prachtige route

Gérardmer Grand Est Favoriet

ry1

nee

Grevenbicht Limburg Favoriet

5-pontjes-route

Een motorroute langs het rivierengebied in Brabant en Utrecht, waarbij er in totaal met 5 pontjes moet worden overgestoken naar de andere oever. Het pontje bij Dussen en Eethen is gratis.

Dongen Noord-Brabant Favoriet