Routes bij bezienswaardigheid Sint-Remigiuskerk

De Sint-Remigiuskerk is een rooms-katholieke kerk in de Nederlandse plaats Lithoijen. De kerk is gewijd aan de heilige Remigius van Reims. Lithoijen behoorde in de middeleeuwen toe aan het Klooster van Saint-Remi in Reims. Dit was de reden dat de tufstenen kerk uit de 12e eeuw Remigius van Reims als patronaat had. In 1613 gaat het patronaatsrecht over op de Abdij van Berne in Heeswijk en na de reformatie valt de kerk in protestantse handen. De katholieken waren gewezen op de kerken in het vrije graafschap Megen, zoals de Sint-Benedictuskerk in Teeffelen. Later werd er toegestaan om een eigen schuurkerk te bouwen en na de Franse tijd in Nederland volgde de bouw van een waterstaatskerk. De waterstaatskerk heeft het enkele decennia volgehouden, waarop deze werd vervangen door een neogotische kerk van Caspar Franssen.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Sint-Remigiuskerk is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.

OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Trois Ballons Vogezen

Prachtige route

Gérardmer Grand Est Favoriet

ry1

nee

Grevenbicht Limburg Favoriet

5-pontjes-route

Een motorroute langs het rivierengebied in Brabant en Utrecht, waarbij er in totaal met 5 pontjes moet worden overgestoken naar de andere oever. Het pontje bij Dussen en Eethen is gratis.

Dongen Noord-Brabant Favoriet