Natuurgebied Nieuwkoopse Plassen & de Haeck

Nieuwkoopse Plassen & De Haeck. Veel water en veel riet. Dat is dit natuurgebied op het eerste gezicht. Maar het is méér, namelijk één van de belangrijkste laagveenmoerassen van Europa. Er leven veel zeldzame moeras- en rietvogels. De Nieuwkoopse Plassen zijn ontstaan door veenwinning. De Nieuwkoopse Plassen en de Haeck zijn restanten van het voormalige Hollandse kustvlakteveen. De is een laagveenverlandingsgebied waarin, naast veenplassen met bijzondere watervegetaties, een grote oppervlakte overgangsveen en moerasheide is gevormd. Het natuurgebied Natuurgebied Nieuwkoopse Plassen & de Haeck is 20,08 km2 groot en wij hebben 48 routes gevonden die in, door óf nabij dit natuurgebied lopen. Ben je op zoek naar een wandelroute, fietsroute of motorroute in of nabij het natuurgebied Natuurgebied Nieuwkoopse Plassen & de Haeck? Bekijk hier welke routes er zijn.

30 routes gevonden
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet