Natuurgebied Solleveld & Kapittelduinen

Solleveld & Kapittelduinen is een natuurgebied in Nederland dat is aangewezen als Natura 2000-gebied. (Natura 2000 is een samenhangend netwerk van beschermde natuurgebieden in de lidstaten van de Europese Unie). Het bestaat uit het natuurmonument Solleveld tussen Kijkduin en Monster en het natuurmonument Kapittelduinen tussen Monster en Hoek van Holland. Oude duinen met historie, zo zijn er niet veel in Zuid-Holland. In het landschap is het oude agrarische gebruik nog te zien. In de Kapittelduinen, meer zuidelijk gelegen, ontmoeten kust en rivierengebied elkaar. Het Solleveld, gelegen tussen Den Haag en Hoek van Holland, bestaat uit een keten van oude, kalkarme duinen. Dit is bijzonder, want de meeste andere Zuid-Hollandse duingebieden zijn juist kalkrijk. De regen heeft de kalk in het Solleveld, afkomstig van schelpen, in de loop der eeuwen uit de bodem gespoeld. Het natuurgebied Natuurgebied Solleveld & Kapittelduinen is 8,27 km2 groot en wij hebben 22 routes gevonden die in, door óf nabij dit natuurgebied lopen. Ben je op zoek naar een wandelroute, fietsroute of motorroute in of nabij het natuurgebied Natuurgebied Solleveld & Kapittelduinen? Bekijk hier welke routes er zijn.

17 routes gevonden
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet