8,3
Prima motorroute die start in Nieuw-Ballinge, en je naar Lemmer brengt langs de IJselmeerkust en weer terug langs de Friesemeren. Het is een absolute aanrader door de mooie dorpjes en de prachtige dijkweggetjes met de stukken in Gaasterland als hoogtepunt. Een aanrader voor wie een lekker dagje wil sturen!

Deze motorroute begint nabij het adres Haarweg 26, 7938PT in Nieuw-Balinge. Nieuw-Balinge behoort tot de gemeente Midden-Drenthe en ligt in de provincie Drenthe. De totale lengte van deze route is 302,24km. en het betreft een rondtrip. Deze route krijgt een gemiddelde waardering van 8.3.
Tijdens deze motorroute zul je te maken krijgen met de volgende wegtypes.
Wegtypes route
4% 100km/u wegen
9% 30km/u wegen
6% 50km/u wegen
62% 60km/u wegen
19% 80km/u wegen
Tijdens deze motorroute zul je door de volgende landschapstypes komen.
Gebieden route
18% Bewoond
11% Bos
69% Weiland/landbouw
2% Overig gebied
Tijdens deze motorroute zul je door of nabij de volgende 8 natuurgebieden komen.

Drents-Friese Wold & Leggelderveld

Het Drents-Friese Wold vormt een afwisselend landschap met heidevelden, naaldbossen, stuifzanden, jeneverbesstruwelen, heischrale graslanden, zwak gebufferde vennen en loofbossen.


Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is een nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen in de driehoek Dwingeloo, Ruinen en Beilen. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa.


Mantingerzand

Ontdek de fraaie natuurgebiedjes, waarvan het Mantingerzand met zijn honderden jeneverbesstruiken de meeste indruk maakt.


IJsselmeer

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee. Het IJsselmeer is het grootste zoetwatermeer van Nederland. Rondom het IJsselmeer bevinden zich prachtige oud-Hollandse dorpjes en stadjes.


Waddenzee

De Waddenzee is de binnenzee tussen de Waddeneilanden en de Noordzee aan de ene kant, en aan de andere kant het vasteland van Nederland, Duitsland en Denemarken.


Oudegaasterbrekken, Fluessen en omgeving

Het gebied 'Oudegaasterbrekken, Gouden Bodem & Fluessen' bestaat uit een aantal grote meren en plassen en omringende oeverlanden en polders.


Sneekermeergebied

Het Sneekermeergebied is een Natura 2000-gebied met de classificatie 'meren en moerassen'. Natura 2000 is een samenhangend netwerk van beschermde natuurgebieden in de lidstaten van de Europese Unie.


Noordzeekustzone

Het zandige kustgebied langs de Noordzee bestaat uit kustwateren, ondiepten, enkele zandbanken onder andere Noorderhaaks en de stranden van noordelijk Noord-Holland en de Waddeneilanden.


Tijdens deze motorroute zul je de volgende 26 bezienswaardigheden tegenkomen.
©

Aldfaers Erf Museum

Het Friese Museumdorp Aldfaers Erf is een cultuurhistorisch museum in Allingawier in de Nederlandse provincie Friesland. In dit openluchtmuseum is te zien en te beleven hoe mensen 100 jaar geleden leefden en werkten.

Toon alle routes waarin Aldfaers Erf Museum is opgenomen.
Udo Ockema, Allingawier 12, CC BY 3.0

Bocht fan Molkwar

De Bocht van Molkwerum (Fries: Bocht fan Molkwar) is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Friesland. Het natuurgebied de Bocht fan Molwar is het buitendijks gelegen gebied tussen Hindeloopen en Molkwerum.

Toon alle routes waarin Bocht fan Molkwar is opgenomen.
{imageattribution}

©

Bonifatiuskerk Ter Idzard

De Bonifatiuskerk is een kerkgebouw in Ter Idzard in de Nederlandse provincie Friesland. De laatgotische kerk uit begin 16e eeuw was oorspronkelijk gewijd aan Bonifatius. In 1903 kreeg de kerk naar p....

Toon alle routes waarin Bonifatiuskerk Ter Idzard is opgenomen.

©

Brink

Het park Brink bevindt zich in Makkinga, een dorp in de gemeente Ooststellingwerf, in de Nederlandse provincie Friesland. Makkinga was tot 1886 de hoofdplaats van de gemeente Ooststellingwerf.

Toon alle routes waarin Brink is opgenomen.
Udo Ockema, Makkinga bw, CC BY 3.0

©

De Famberhorst

De Famberhorst is een natuurreservaat van circa drie hectare, gelegen in de gemeente De Friese Meren. Het is een belangrijke schakel in de ecologische verbinding Friese meren, Langweerderwielen, natuu....

Toon alle routes waarin De Famberhorst is opgenomen.

De Heide

Het park De Heide bevindt zich in Heerenveen, de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Heerenveen, in de Nederlandse provincie Friesland.

Toon alle routes waarin De Heide is opgenomen.
{imageattribution}

©

De Roggebroek

Haven De Roggebroek bevindt zich in Stavoren aan het Johan Frisokanaal. een kanaal in Friesland. Het kanaal verbindt het IJsselmeer via de Johan Frisosluis bij Stavoren met het Prinses Margrietkanaal....

Toon alle routes waarin De Roggebroek is opgenomen.

©

Delleboersterheide

De Dellebuursterheide (Fries: Delleboersterheide) is een beekdallandschap van 195 hectare langs de Tjonger bij Oldeberkoop. Het gebied wordt beheerd door It Fryske Gea. Sinds de eerste aankoop in 1....

Toon alle routes waarin Delleboersterheide is opgenomen.

©

Evenemententerrein

Het Evenemententerrein bevindt zich in Oudega, een dorp in de gemeente De Friese Meren, in de Nederlandse provincie Friesland.

Toon alle routes waarin Evenemententerrein is opgenomen.

Grote of Sint Gertrudiskerk

De Grote Kerk (Grutte Tsjerke) in de Friese plaats Hindeloopen is een eenbeukige kerk, gebouwd in 1632 op de fundamenten van haar voorgangster. De oude kerk van Hindeloopen werd in 1570 tijdens de Ta....

Toon alle routes waarin Grote of Sint Gertrudiskerk is opgenomen.
{imageattribution}

©

IJsselmeer

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee. De Afsluitdijk werd voltooid op 28 mei 1932 en de officiële naamsverandering vond plaats op 20 september 1932. Het meer werd g....

Toon alle routes waarin IJsselmeer is opgenomen.
Gebruiker:Rudolphous (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Enkhuizen_-_IJsselmeer_-_bevroren_-_v3.JPG), „Enkhuizen - IJsselmeer - bevroren - v3“, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode

©

Jachthaven Eendracht

Jachthaven Eendracht bevindt zich in Heeg, een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland.Heeg is een bekend watersportcentrum met enkele zeilscholen, jachthavens en scheepswerven.

Toon alle routes waarin Jachthaven Eendracht is opgenomen.

©

Jachthaven Hindeloopen

Jachthaven Hindeloopen bevindt zich in Hindelopen, een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. De stad heeft een grote jachthaven in het noorden met wat vakantiehuizen

Toon alle routes waarin Jachthaven Hindeloopen is opgenomen.

©

Jachthaven Iselmar

Jachthaven Iselmar bevindt zich in Lemmer, een plaats in de gemeente De Friese Meren (voorheen Lemsterland) in de provincie Friesland.

Toon alle routes waarin Jachthaven Iselmar is opgenomen.

©

Jachthaven Terherne

De Jachthaven Terherne bevindt zich in Terherne, een dorp in de gemeente De Friese Meren, in de Nederlandse provincie Friesland.

Toon alle routes waarin Jachthaven Terherne is opgenomen.

©

Le Roy Tuin

De Le Roy Tuin bevindt zich in Heerenveen. Louis G. le Roy was een Nederlands beeldend kunstenaar, schrijver, Professor honoris causa en leraar tekenen. Centraal in zijn ideeën staat dat de mens de n....

Toon alle routes waarin Le Roy Tuin is opgenomen.

Molenbosch

De Molenbosch ligt in Oldeberkoop, een dorp in de gemeente Ooststellingwerf in de Nederlandse provincie Friesland.

Toon alle routes waarin Molenbosch is opgenomen.
{imageattribution}

©

Passantenhaven Heegerwal

Passantenhaven Heegerwal bevindt zich in Heeg, een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Heeg is een bekend watersportcentrum met enkele zeilscholen, jachthavens ....

Toon alle routes waarin Passantenhaven Heegerwal is opgenomen.

©

Reigersbos

Het Reigerbos (ook gespeld als Reigersbos en Reigerbosch, Fries: Reagerbosk) is een bos nabij Kortehemmen en Beetsterzwaag, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt op de grens van de gemeenten Smallingerland en Opsterland.

Toon alle routes waarin Reigersbos is opgenomen.

©

Sionskerk

De Sionskerk is een kerkgebouw in Oudeschoot in de Nederlandse provincie Friesland.

Toon alle routes waarin Sionskerk is opgenomen.

©

Skoattertsjerke

De Skoattertsjerke is het kerkgebouw in Oudeschoot in de Nederlandse provincie Friesland.

Toon alle routes waarin Skoattertsjerke is opgenomen.

Stefanuskerk

De Stefanuskerk is een gotische kerk in de Drentse plaats Westerbork. In 1206 wordt de capella de Burch genoemd die dan onder de kerk van Beilen valt. Later wordt deze kapel een zelfstandige parochiekerk.

Toon alle routes waarin Stefanuskerk is opgenomen.
{imageattribution}

©

Stephanuskerk

De Stephanuskerk is een kerkgebouw in Oldeholtpade, gemeente Weststellingwerf, in de Nederlandse provincie Friesland. De kerk uit 1545, oorspronkelijk gewijd aan Stephanus, is een laatgotische eenbeu....

Toon alle routes waarin Stephanuskerk is opgenomen.

©

't West

't West bevindt zich in Nijeholtpade, een dorp in de gemeente Weststellingwerf, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten oosten van Wolvega op een uitloper van het Drents plateau in een bos....

Toon alle routes waarin 't West is opgenomen.

©

Ten Woude Park

Het Ten Woude Park bevindt zich in Heerenveen, de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Heerenveen, in de Nederlandse provincie Friesland.

Toon alle routes waarin Ten Woude Park is opgenomen.

©

Westindiëplein

Het Westindiëplein ligt in de stad Heerenven, de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Heerenveen, in de Nederlandse provincie Friesland.

Toon alle routes waarin Westindiëplein is opgenomen.

Tijdens deze motorroute kun je genieten van een versnapering bij de volgende 63 horecagelegenheden.

Hui Mao (Keuken: chinees - 59 meter van de route)

Rijksweg 3 7984NB Dieverbrug

Sailors Inn (Keuken: Onbekend - 280 meter van de route)


Tre Paesi (Keuken: italiaans - 37 meter van de route)


Herberch by ús Thús (Keuken: Onbekend - 35 meter van de route)

Breksdyk 42 8614AX Oudega

Kota Radja (Keuken: Onbekend - 154 meter van de route)


De Gouden Leeuw (Keuken: Onbekend - 0 meter van de route)


't Far eetcafé (Keuken: Onbekend - 27 meter van de route)


Het Meer van Lenten (Keuken: Onbekend - 56 meter van de route)

Utbuorren 50 8493MA Terherne

Il Leone d'Oro (Keuken: Onbekend - 1 meter van de route)


De Klokkenstoel (Keuken: Onbekend - 194 meter van de route)

It Nije Hôf 3 8511AE Goingarijp

Cafetaria De Knapzak (Keuken: Onbekend - 68 meter van de route)


Havenrestaurant (Keuken: Onbekend - 497 meter van de route)


café-restaurant-cafetaria 't Keernpunt (Keuken: Onbekend - 248 meter van de route)

Hoofdstraat 48 7981 AB Diever

Picknickers (Keuken: Onbekend - 24 meter van de route)

Utbuorren 54 8493MA Terherne

Restaurant Zalen Schortinghuis (Keuken: Onbekend - 55 meter van de route)

Brinkkampen 1 9417 TC Spier

Haiven 54 (Keuken: Onbekend - 4 meter van de route)


Eetcafé Het Wapen van Hoogersmilde (Keuken: Onbekend - 28 meter van de route)


Ni Hao (Keuken: chinees - 247 meter van de route)


De Kruitmolen (Keuken: Onbekend - 31 meter van de route)

Stadsfenne 21 8715JL Stavoren

Brasserie De Brink (Keuken: Onbekend - 119 meter van de route)

De Brink 8 8567JD Oudemirdum

Hotel Restaurant Boschlust (Keuken: Onbekend - 213 meter van de route)

De Brink 3 8567JD Oudemirdum

Strandpaviljoen 't Mirnser Klif (Keuken: Onbekend - 159 meter van de route)

Murnserdyk 46A 8573WP Mirns

't Nieuws Cafe (Keuken: Onbekend - 13 meter van de route)


Sluiszicht (Keuken: Onbekend - 32 meter van de route)


Pannenkoekhuis De Friese Doorloper (Keuken: Onbekend - 128 meter van de route)


Brasserie De eerste rang (Keuken: Onbekend - 93 meter van de route)


Café-restaurant de Prins (Keuken: Onbekend - 171 meter van de route)


It Posthûs (Keuken: Onbekend - 228 meter van de route)


't Plein (Keuken: Onbekend - 151 meter van de route)

Douwe Egbertsplein 1a 8501AB Joure

De Jouster toer (Keuken: Onbekend - 389 meter van de route)

Midstraat 54 8501AR Joure

Die Gaststube (Keuken: Onbekend - 313 meter van de route)

Midstraat 53 8501AE Joure

Marco's eetcafé (Keuken: Onbekend - 372 meter van de route)

Midstraat 71 8501AG Joure

Sardegna (Keuken: italiaans - 177 meter van de route)

Midstraat 5 8501AC Joure

Wok Ming (Keuken: chinees - 418 meter van de route)

Midstraat 173 8501AL Joure

Jonas in den Walvis (Keuken: visrestaurant - 19 meter van de route)


De Olde Vaort (Keuken: Onbekend - 216 meter van de route)


De Sphinx (Keuken: italiaans - 26 meter van de route)


Gasterij Hof van Oldeberkoop (Keuken: Onbekend - 22 meter van de route)


De Oranjerie (Keuken: Onbekend - 139 meter van de route)

Grienedyk 6 8501 AX Joure

Oude Schouw (Keuken: Onbekend - 208 meter van de route)


Cafetaria Smuldorado de Brêge (Keuken: burgers - 20 meter van de route)

Marwei 12 8508RC Delfstrahuizen

Restaurant De Dikke Tút (Keuken: Onbekend - 20 meter van de route)

Marwei 19 8508RA Delfstrahuizen

Tjongervallei (Keuken: Onbekend - 179 meter van de route)

Marwei 14 8508RC Delfstrahuizen

Schenkerij De Sluiswachter (Keuken: Onbekend - 472 meter van de route)

Dieversluis 2 7991RM Dwingeloo

Pannenkoekboerderij Dieverszicht (Keuken: Onbekend - 70 meter van de route)


Grenzeloos en Zo (Keuken: Onbekend - 36 meter van de route)


Sonnevanck (Keuken: Onbekend - 67 meter van de route)

Wijsterseweg 9B 9417TD Spier

Theatercafé & Restaurant Le Brocope (Keuken: Onbekend - 10 meter van de route)

Oosterwoldseweg 5 8421PA Oldeberkoop

China town (Keuken: chinees - 351 meter van de route)

Midstraat 38 8501AR Joure

De Vrouwe van Stavoren (Keuken: Onbekend - 17 meter van de route)

Havenweg 1 8715EM Stavoren

Drank en Spijslokaal “De Visserman” (Keuken: Onbekend - 10 meter van de route)

Noord 14 8715HR Stavoren

De Potvis (Keuken: Onbekend - 268 meter van de route)

Suderstrand 32 8715HP Stavoren

El Pacho (Keuken: mexicaans - 28 meter van de route)


Harbour club Terherne (Keuken: Onbekend - 75 meter van de route)

Buorren 69 8493LD Terherne

Boppe de Golle (Keuken: Onbekend - 149 meter van de route)


Folkerts (Keuken: regionaal - 28 meter van de route)

Merk 26 8711CM Workum

Dorpsrestaurant De Lange (Keuken: Onbekend - 24 meter van de route)


Milano (Keuken: pizza - 138 meter van de route)


De Woudzoom (Keuken: regionaal - 151 meter van de route)


Brinkzicht (Keuken: Onbekend - 350 meter van de route)

Hoofdstraat 43 7981 AD

Feng Sheng (Keuken: chinees - 115 meter van de route)


Lunchroom De Halte (Keuken: Onbekend - 103 meter van de route)


Grillroom (Keuken: Onbekend - 168 meter van de route)


Waardeer deze route


22 x gestemd Cijfer: 8.3

Download route

Download GPX bestand zonder aanpassingen

Download route

Wijzig het startpunt

Wil je ergens anders op de route inhaken?

Wijzig de route

Omgekeerde route

De route aan de andere kant beginnen?

Omgekeerde route
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Om een reactie te plaatsen moet je eerst ingelogd zijn.
Login

Fout in de route of beschrijving? Laat het ons weten!

Routes in de buurt

IJsselmeer Markermeer Vissers Dorp Route

IJsselmeer Markermeer route die start van uit de carpool in Zwolle die lang vele vissers dorpjes gaat.

Zwolle Overijssel Favoriet

Friese meren 2.0

Al heel lang stond op onze wensenlijst om een toertocht langs de Friese meren te rijden. En met deze motorroute die we zelf hebben uitgezet en gereden is dat wat ons betreft uitstekend gelukt! Van...

Ruinen Drenthe Favoriet

Om het IJsselmeer

Deze rondrit op de motor gaat om het IJsselmeer

Eefde Gelderland Favoriet

Voormalige ANWB Zuidenveldroute

Deze voormalige ANWEB Zuidenveld route biedt je een afwisselende motorrit langs weilanden en door leuke kleine dorpjes. De route gaat vanaf het oude hoogveen gebied bij Hoogeveen naar de oude...

Hoogeveen Drenthe Favoriet

11 Fonteinen steden rit CH2018

Mooie rit langs de 11 fonteinen in Friesland een route over 210 km. Rit gaat over mooie binnenwegen. Hieronder een overzicht van de 11 fonteinen die je onder weg van deze motorroute...

Dokkum Friesland Favoriet

Knietjes op de grond

Een motorrit door Zuidwest Friesland bestemd voor de snellere en meer sportieve rijder vanwege de bochtige wegen.

Cornwerd Friesland Favoriet

Naar de vuurtoren van Lemmer

Vergeet die titel meteen maar weer. Want via deze motorroute bezoek je weliswaar de vuurtoren van Lemmer, maar ... het is nu niet bepaald een hoogtepunt van deze prachtige tocht.

Zuidwolde Drenthe Favoriet

Karakteristieke landschappen

Deze Fries-Drentse Woudentocht is een motorroute welke je via karakteristieke landschappen, mooie bosrijke gebieden en rijke historie door het noorden van Nederland voert.

Buitenpost Friesland Favoriet

Mooiste plekjes van Friesland

Een motorroute waar je echt even een dagje voor uit moet trekken, langs de mooiste plekjes van Friesland over mooie wegen en paden. Er zit een klein stukje onverharde weg in, maar dat is bij een...

Leeuwarden Friesland Favoriet

Rondje natuur om Hoogeveen

Beginnend in Linde maken we met de motor een mooi rondje om Hoogeveen heen zonder Hoogeveen zelf aan te doen of de drukte rondom Hoogeveen tegen te komen. Het eerste stuk pakt de wat bredere...

Linde Drenthe Favoriet

1000km toeren

Deze drie-daagse motortocht van ruim 1.000 kilometer is voor de echte liefhebber. Vanuit het Brabantste Oisterwijk rijd je de eerste dag gedeeltelijk binnendoor door de provincies Utrecht, Zuid-...

Gaast Friesland Favoriet

Rondje Friesland, Groningen en Drenthe

Deze motorroute komt door een paar mooie gebieden in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Het zuidelijkste stukje van deze route vanaf Eursinge over de Kraloëweg en de weg Achter 't...

Appelscha Friesland Favoriet

Best gewaardeerde motorroutes

Smalle wegen en over bruggen

Via smalle binnenwegen, leuke bruggetjes en langs leuke gehuchtjes rijd je rondom het Lauwersmeer. In Zoutkamp kun je een mooie tussenstop maken. Daar vind je een leuk terras met uitzicht op de haven.

Grijpskerk Groningen Favoriet

Lunchen in Blokzijl

Ons doel voor deze route was uiterst eenvoudig: heerlijk lunchen in Blokzijl. Een gezellig klein dorpje waar we al zo vaak doorheen zijn gereden maar nooit meer dan dat.

Linde Drenthe Favoriet

Onder de rook van Rotterdam

Dat er veel natuurschoon is, net onder de rook van Rotterdam, ziet men pas bij het rijden van deze route door de Hoeksche Waard. Je rijdt door prachtige landschappen tussen het Haringvliet,...

Oud-Beijerland Zuid-Holland Favoriet

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Nieuwste motorroutes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet

Laatste reacties

8

Lang en afwisselend Lobith naar Tolkamer

door: dina op 14-9-2023

Ook ik probeer de route te downloaden, maar dat lukt niet. Terwijl ik wel een account heb. [...]

8

IJsselmeer Markermeer Vissers Dorp Route

door: frank mouwer op 6-9-2023

heb het al gevonden, de zuiderdijk is afgesloten in het weekend. dus deze route kan je alleen in zijn geheel rijden als je dit niet in het weekend doet [...]

8

IJsselmeer Markermeer Vissers Dorp Route

door: frank mouwer op 6-9-2023

zitten hier ook wegen in die gesloten zijn voor motorrijders in het weekend? [...]

8

Sagen en Legendentocht Veluwezoom

door: hiker.nl op 29-1-2023

De route is niet meer in z’n geheel te volgen, omdat sommige paden nu zijn afgesloten. Maar met gebruik van het gpx bestand kun je weer vrij eenvoudig via [...]

8

Bordjes Rondje Eindhoven

door: ans op 22-8-2022

Vandaag 22/8 getracht deze route te fietsen. Echter zijn er zoveel bordjes weg of slecht zichtbaar dat we ‘t hebben opgegeven.. Niet te doen! [...]